BgDaning.com

Какви са сортовете краставици и как да избера правилно?

В градинските магазини и онлайн магазини в нашата страна, разнообразието от краставици е много голямо и затова трябва да знаете редица характеристики, които определят всеки отделен клас краставица.

Разбира се, основните свойства на сортове краставици са написани върху торбичките от семена, но на нашия уеб сайт можете веднага да прочетете и да видите подходящи за вашите цели и мястото на сорта. Най-добре е да се отглеждат краставици от руски животновъди, както и тези, които са разположени във вашия район. Освен това, това разнообразие от краставици, които са предназначени за отглеждане на открито без никакви проблеми, могат да се отглеждат под филмов подслон.


яйчник от краставици


Разнообразието от краставици трябва да бъде избрано въз основа на следните параметри:  • Подходящ климат. Разнообразието от краставици, които искате да растат, трябва да бъде угоено; успешно тествани в продължение на няколко години във вашата територия. Опитайте се да изберете местни сортове, отглеждани от водещи развъдчици.

  • Метод на отглеждане. Важното е къде ще отглеждате краставици. Някои сортове отлично усещане на земята, докато други могат да се отглеждат само в оранжерия.

  • Време за зреене. Важна характеристика е периодът на узряване на краставиците. В края на краищата има култури от ранна зрялост и има такива, които са достатъчно зрели.

  • Целта на отглеждането. Засаждането на семената на краставиците в почвата, трябва ясно да си представите в каква форма можете да използвате този сорт, тъй като някои сортове са подходящи за салати, други - само за осоляване и консервиране. Не всички сортове краставици са подходящи за корито, тъй като частта започва да се скита или да не се излива, както трябва да бъде. Съществуват и универсални сортове, които могат да се използват както там, така и там.

  • Метод на опрашване. Също важен показател, тъй като, ако не се спазват и красиви разсади, няма да имаме нищо предвид липсата на естествено опрашване. В тази връзка често се вземат самоопрашени видове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да растат и растат краставици?Как да растат и растат краставици?
Какво тогава да сее в градинатаКакво тогава да сее в градината
Градинска краставица е здрава (f1)Градинска краставица е здрава (f1)
Краставица в народната медицинаКраставица в народната медицина
Мариновани краставици в буркани за зимата: 4 популярни рецепти за готвенеМариновани краставици в буркани за зимата: 4 популярни рецепти за готвене
Краставица - най-добрите сортове краставициКраставица - най-добрите сортове краставици
RezastrRezastr
Салата разнообразие от краставици "сол"Салата разнообразие от краставици "сол"
Разнообразие от лютеница от краставици (f1)Разнообразие от лютеница от краставици (f1)
Разнообразие от краставици (f1)Разнообразие от краставици (f1)
» » Какви са сортовете краставици и как да избера правилно?
© 2022 BgDaning.com