BgDaning.com

Краставица - най-добрите сортове краставици

Най-добрите видове краставици

Има много разновидности, но ви съветваме да отглеждате краставици от местния подбор, тъй като те са по-подходящи за климатичните параметри, отколкото други. По-нататък в материала са представени видове краставици и техните описания, които се развиват добре в централния район Чернозем.

"Vyaznikovsky-37"

Дълго познат и често срещан в Русия разнообразие от краставици. От началния етап стреля преди първия краставицата минава 45 - 50 дни, има удължен яйчник, 10 см Краставиците от този клас са универсални, те могат да бъдат използвани като салата, и консервиране .. Има отлични вкусови качества.

"Конкурент".

Това разнообразие от краставици се отнася до ранно узряване сортове, осолени и доста добив. 45-55 дни преминават от първите издънки до узряването на първите краставици. Плодът има маса от около 130 грама. Разнообразието "Конкурент" е резистентно към поражението на брашнеста мана и бактериалното зацапване. Има добри вкусови качества.

"Секционни".

Както и степен "Конкурент" се отнася до ранно узряване сортове краставици, добив. Има подобна на храст форма. От появата на първите издънки до първата краставица отнема около 50 - 55 дни. Плодът има маса от 100 до 120 грама. Отлично за очистене. Има добри вкусови качества.

"Universal".

Този сорт принадлежи към броя ранно узряване и добив на сортове, той е подходящ за консервиране. Периодът от издънките до първите краставици е 45-50 дни. Средната маса на краставицата е 120 - 150 грама. Отличен вкус.

"Воронеж".

Отнася се за сортове със средно късни и сортове. Краставиците от този сорт са универсални, подходящи за салати и консервиране. Броят на дните от издънките до краставиците е 50 - 55 дни. Теглото на краставица от този сорт варира от 100 грама до 120 г. Той има доста приятни вкусови качества."Елегант".

Краставиците от този сорт се характеризират с бързо узряване и с едно и също бързо образуване на зелено. От издънки до краставици 40 - 54 дни. Средната маса на краставицата е 100-120 грама. Краставиците клас "Благодат" растат на открито, но могат да се отглеждат и в филмови оранжерии. Краставиците са устойчиви на кафяво и маслено зацапване и бактериоза. Има дестинация за салата.

Хибрид "Zozulya". (ТАА-77).

Този хибрид е доста приятелски, ранен плод. Достатъчно подвижен хибрид. От издънки до появата на краставици отнема около 45 - 50 дни. Притежава добри вкусови качества и е подходящ за консервиране.

Хибридният "Rodnichok".

Този хибрид на краставици се отнася до броя на хибридите, които се опрашват от пчелите, както и че е подходящ за консервиране, доста добив. Той навлиза в сцената за плодове за 45-50 дни. Този хибрид няма горчивина, можете да запазите качеството на стоките си за дълго време. Изисква опрашващ сорт. Теглото на краставицата достига 80 - 120 грама.

Хибриден ТСХА-98.

Този хибрид се характеризира с неговата частична способност да формира плодове без опрашване от своите пчели. Този хибрид от краставици е предназначен за изработване на салати, но не може да бъде осолен и за дълго време, тъй като е "осолен". Да не се образува жълтеникавост при продължително съхранение. Краставиците са доста големи, така че теглото на краставици от 200 - 210 гр, а дължината на 13 -. 22 cm Този хибрид е устойчив на краставица мозайка вирус и зехтин място, но и относително устойчиви на Аско - hitozu и hilar гниене.

Ако развиете горните видове сортове и хибриди в приютите и тунелите от филма, те ще ви осигурят ранна и сравнително висококачествена реколта краставици. Хибридите от краставици са силно устойчиви на ниски температури и резки колебания.

Краставица тайна.

Малък брой фермери знаят причината за образуването на изпарения сред краставиците. Една от тези причини може да е, че през есента не беше оставена краставицата, от която бяха взети семената. Формата на краставицата е различна. Всички краставици са разделени на: мъжки и женски краставици. Мъжките краставици са триъгълни и женски тетраедрени форми. Но това не се наблюдава при всички краставици. Цветовете растат от тристенна краставица, от тетраедрен плод се получава растение с цвят на пастилат, което има яйчник. За да се научите да разпознавате тази собственост, трябва да вземете едно зелено. Това зелено се нарязва с напречни резени и ги гледа. Ако семената са разположени на три сегмента, това означава, че краставицата е мъжка, четири сегмента са женска краставица. Така че, добрите краставици растат от женски краставици, така че само женските са оставени на семената.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самоопрашени сортове краставици за оранжерия - изберете най-добротоСамоопрашени сортове краставици за оранжерия - изберете най-доброто
Сортове краставици с универсална целСортове краставици с универсална цел
Април tskh-98 f1Април tskh-98 f1
RezastrRezastr
Салата разнообразие от краставици "сол"Салата разнообразие от краставици "сол"
Сортове краставициСортове краставици
Степен на краставица пасалимо (f1)Степен на краставица пасалимо (f1)
Краставица от краставици (f1)Краставица от краставици (f1)
Състезателят на краставици е съветски сорт за открито мястоСъстезателят на краставици е съветски сорт за открито място
Маринована краставицаМаринована краставица
» » Краставица - най-добрите сортове краставици
© 2022 BgDaning.com