BgDaning.com

Как да отглеждат цвекло семена?

Ако не сте подготвили цветното цвекло през есента, можете да ги приготвите през пролетта. Погледнете кореновите култури, изберете няколко здрави, изхвърляйте онези, които имат мъртви апикални пъпки, увяхват или имат дебел основен гръбнак. Размерът на кореноплодното растение, независимо от сорта, трябва да бъде най-малко 6-10 cm и тежи 200-400 g. Голяма корен култура - повече от 12 cm в диаметър, като правило, има бледо цвят и дава по-малко семена.

Ако корените за засаждане не са достатъчни, тогава кореновата реколта от 8-10 см се разрязва наполовина и се поставят на половини. За да ги отрежете, е необходимо ясно през средната част на централната пъпка. Засаждането на половинки има своите предимства. Когато рязате, можете да хвърлите кореноплодни растения, които са изгнили вътре и да ги видите вътре. Този метод е популярен сред животновъдите в покълването на семена от елитни сортове, както и при размножаването на нови сортове.


Как да отглеждат семена от цвекло, продажба на използвани комбайни

Например, цвекло от сорт Бордо или несравнима пулпа трябва да бъде тъмно червено (бургундско сянка), без леки пръстени, нежна, не влакнеста. Не се препоръчва да се вземат реколти, които имат бледо цвят, силно звънене.

Всички разновидности на захарно цвекло е лесно да се опрашват помежду си, както и различните разновидности на цвекло. Ето защо, семена ферми засадени семена растения от различни сортове в открити площи на разстояние не по-малко от 2 километра от един на друг, както и на кръста (сгради, зелени площи) - не по-близо от 600 m е особено се нуждаят от изолация в пространството на сортовете Трапезария и фуражи, трапезария и захар. цвекло, или отгледани от семена, грудки са получени с блед цвят и имащи за намаляване широк светлина пръстен. На малък кръг от цъфтящи растения отделни, хвърляне марля върху тях.


Подробни указания как да засаждате цвекло.

За тестисите в северните райони южният склон е най-благоприятен, а в южните райони областите са по-влажни и защитени от сухи ветрове.Времето за кацане е най-рано: в края на април - началото на май, в южните райони на Русия в средата на март. При късно засаждане корените на матката не са добре установени, много растения изглеждат, че не цъфтят. Корените на растенията трябва да са в изправено положение, като всички се спускат в почвата, така че короната да е на повърхността, плътно да натиска земята. По-дълбокото засаждане на кореноплодни растения допринася за това, че те умират от липса на въздух или започват да растат със закъснение. Растения, засадени неравномерно. лошо приети, броят на тези, които не цъфтят се увеличава. Семената, засадени в почвата, са приспособени да пролеят слани при 2-3 ° от слана.

След засаждането на цариградските клетки, когато почвата се утаи и се сгъсти, горният слой бързо се покрива с коричка, която трябва да бъде счупена. Разхлабването се извършва на всеки две седмици, обраслите тестиси се нуждаят от малък хълм, така че храстите да не се спускат.

Захранване на растенията два пъти: първата - веднага след като редиците на покълнали растения, вторият - преди цъфтежа. При първото хранене се използва амониев нитрат или амониев сулфат - 15-20 g на храст или тор, разреден 1:10. На второ място - фосфорни и калиеви торове, смесване на суперфосфат и калиев хлорид в съотношение 2: 1. Потреблението на състава на храста е около кибрит. В периода на суша, торовете се прилагат успоредно с напояването. По време на разрастването и цъфтежа на цвекло сушата изисква редовно поливане.

Броят на семена ще се увеличи, ако през периода на непрекъснато цъфтящи растения опрашват, разклащане. Цветът на цвекло започва от 1 до 10 юли. Семената, които са вързани по-късно, често не узряват. Семената узряват в рамките на 3-4 месеца след засаждането. Носи период на съзряване топинг върховете дръжка, тя се извършва 25 дни след началото на цъфтящи храсти. Когато третата част от гломерулите стане кафява на храста, изрежете тестисите с нож. Изсушете ги, закачете ги на няколко парчета, можете да окачите сноповете на оградата. При горещо време те ще изсъхнат за 4-5 дни, а при влажност - за 10-12. Ако поради ДЪЖД сушени тестиси на открито не е възможно, да ги окачите на тавана или под навес, лежеше под фолио или хартия, както и узрели и обезводнено семена душ.

След изсушаването тестисите трябва да бъдат разбити, семената се отделят и изсушават в сухо помещение с добра вентилация, разстила се в тънък слой и се разбърква всеки ден. При правилно съхранение семената не губят качество до 5-7 години. Един храст от сем. Цвекло дава 60 до 160 грама семена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо цвекло расте и цъфти?Защо цвекло расте и цъфти?
Кога да премахнете захарното цвеклоКога да премахнете захарното цвекло
Как да отглеждаме червено цвекло?Как да отглеждаме червено цвекло?
Сортов цвекло от Бордо 237Сортов цвекло от Бордо 237
Колко правилно да съхранявате цвеклото?Колко правилно да съхранявате цвеклото?
Общи характеристики на цвеклотоОбщи характеристики на цвеклото
И отново за бръмбараИ отново за бръмбара
Какви са типовете цвекло?Какви са типовете цвекло?
Сортовете цвекло - най-добрите сортове захарно цвеклоСортовете цвекло - най-добрите сортове захарно цвекло
Цвекло - отглеждане на цвеклоЦвекло - отглеждане на цвекло
» » Как да отглеждат цвекло семена?
© 2022 BgDaning.com