BgDaning.com

Подготовката "спортистът" за правилния растеж на разсад

Наркотикът

През март всички первази в апартаментите на градинарите са покрити с пресни зелени - разсад на бъдещата реколта. Всяко острие трева расте в собствения си саксия, всеки напояван и всеки ден гледа на удовлетворението и предмета на здравословните условия. И как може да не съжалявам за редки време, когато не се обръща внимание на спазването на всички указания, разсад разтеглени, разкривайки поглед тънки стъбла, които не са предназначени да понесе тежестта на дебеличка плодове.

Според производителите на зеленчуци най-доброто решение на проблема е използването на евтин, но ефективен наркотик "Атлет".

съдържание

  • Регулатор на растежа "Спортист": какво е и как работи
  • Как да приложим правилно "Спортист" - инструкции за употреба
  • Спортист - видеоклип

Регулатор на растежа "Спортист": какво е и как работи

Разгъващите се листа на младите филизи са богати на растителен хормон гиберелин, който стимулира растежа им. В условията на липса на осветление - по-специално, такива се формират през март в общински апартамент - гиберелините принуждават растението да се простира по-високо с надеждата да се пробие до светлината. В резултат на това нивото на качество на разсада се губи.

Спортистът потиска растежа на въздушната част на растението

Задачата на регулатора на растежа "Атлет" е да потисне работата на гиберелините, да спре растежа на надземната част и да засили развитието на коренното население. Образуването на редица странични коренети ще повдигне многократно повърхността на засмукване и ще укрепи растението, което ще повлияе положително върху качеството на културата и състоянието на разсада.

Агрономите отбелязват многостранния ефект от използването на "Спортист":

  • развитие на механични тъкани - дебели стени, които придават сила на стъблото, дръжките, вените на листата;
  • увеличаване на диаметъра на основния ствол;
  • развитие на повече листа;
  • 30% увеличение на добива.

На Съвета. Използвайте "Спортист" като превантивен инструмент. Ако разсадът вече е израснал, наркотикът, уви, няма да помогне.Как да приложим правилно "Спортист" - инструкции за употреба

На езика на химиците това лекарство се нарича хлоромекват хлорид. Издава се под формата на ампули от 1,5 ml, чието съдържание трябва да се разтвори в 1 литър вода. Възможно е да се обработват всички зеленчуци, цветя, зърнени култури и декоративни храсти.

Моля, обърнете внимание! Лекарството трябва да се разрежда с вода при или под стайната температура.

Използването на "Спортист" вероятно е в две версии:

  1. Поливане под корена. Извършва се във фазата на котиледонните листа, така че първата интернода се образува съкратена. Това, че наркотикът успя да влезе в корените, първото просто поливане се извършва не по-рано от 2-3 дни след прилагането на "Спортист".
  2. Излишно пръскане на листата. Използва се върху всички култури, без зеле. За всяко растение се консумират не по-малко от 30-50 ml от разтвора.

Спортист - инструкции за употреба

Всяко лечение инхибира растежа на издънките с около 7 дни, въз основа на което трябва да извършите поне няколко, с паузи от 7-8 дни. Ако се ограничим до един, тогава резултатът ще бъде противоположен на очаквания: растежа на стъблото се активира, защото корените на това време са се натрупали сила и с подновена енергия изпомпване на вода.

Моля, обърнете внимание! Изключително важно е да се изчисли времето за засаждане в земята и да се прекрати използването на "спортиста" около 5 дни преди тази точка.

Земеделските производители, говорят позитивно за лекарството "Спортист", защото това е не вреди на хората, пчели и растения сами са разрешени за регулиране на растежа на разсад, карайки я да клякам и прекрасно. Идеално развита коренова агрегат, с дебелина стъбло, пропити с проводима тъкан, и се разпространява в теглото на листа - всичко това позволява да се осигури щедър реколта.

Спортист - видеоклип

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо пипер семенна въртене листаЗащо пипер семенна въртене листа
Как да запазите растенията след душ или наводнениеКак да запазите растенията след душ или наводнение
Какво да направя, така че разсад на домати не са опънати?Какво да направя, така че разсад на домати не са опънати?
Какво трябва да направите, когато извадите краставицитеКакво трябва да направите, когато извадите краставиците
Топ 16 инструменти за горно превръзка на домати и черен пиперТоп 16 инструменти за горно превръзка на домати и черен пипер
Разсаждане на разсадРазсаждане на разсад
Защо домати имат лилави листаЗащо домати имат лилави листа
Отглеждане на роза с помощта на резнициОтглеждане на роза с помощта на резници
Торенето с мая е ефективен биостимулатор на растежа на краставиците в оранжерияТоренето с мая е ефективен биостимулатор на растежа на краставиците в оранжерия
Nightscape: редки видовеNightscape: редки видове
» » Подготовката "спортистът" за правилния растеж на разсад
© 2022 BgDaning.com