BgDaning.com

Как да получим високи добиви от малини, касис, къпини, череши

Как да получите високи добиви от малини, френско грозде, цариградско грозде, череши

Аматьорски градинар Михаил Руденко от Москва изобретил метод, който позволява да се увеличи добивът на малини с порядък и два пъти повече от касис. Той твърди, че методът е получен от комбинация от собствените им умения и някои известни техники за агротехника. Увеличаването на производителността се постига при храстите на малина за втора година, при касис - за третата година.

За да се постигне 10-кратно добив малина 30 юни всяка година създам otschipyvanie отгоре, израствам пъпки на младите филизи, това, което израства на височина не по-малко от 30 см. В края на тази процедура за падането на всеки бъбрек, който се намира в долната част на страницата расте бъдещото плодните четката ново лято.

В резници от касис, но тази пролет и лято щипка разстояние от върха на пъпка зародиш, в момента, в момент, когато той достига височина от 20 см. Нараснал от пъпки за следващата пролет клонове допълнение насочено спин-оф, по време, когато достигнат дължина от 10 см. В края на сезона, защото на бъбреците в основата на тези отрасли ще растат нови издънки, каква е следващата, на третата година след първата операция, ще бъде superplodonosyaschimi.

През следващите години храсталакът вече не е необходим за разфасоване, а размерът на плодовете на касис се увеличава 1,5 пъти в края на тези процедури.

Как да разширим културата на френско грозде

Ако сайтът ви касис (бяло, червено, тъмно) Цъфти обилно и след това падат яйчника, фактът е възможно и лошо опрашване на цветя. За да се избегне това, трябва да вземете 1 st.lozhku естествен мед, за да се разтвори в 1 литър вода и това решение за пръскане на храстите по време на тяхното цъфтеж. Това привлича пчелите, което съответно ще гарантира добро опрашване, което от своя страна ще повлияе на увеличаването на добива.

Този метод може да се прилага и за други растения.

* * *

От съществено значение е да се подобри водният и въздушен режим в сушата, да се получат по-високи добиви и евентуално следващият прост и евтин метод. Под храст касис или цариградско грозде наклон дупка е малко по-дълбоко от кореновата система (налягане маркуч вода, или с малък диаметър тренировка счупване), поставена в него тръбен участък (или градински маркуч). Над маркуча се закрепва контейнерът с вода, която се задължава непрекъснато да се влива в него с 1-2 литра на ден, в зависимост от времето.

Заедно с това, културата може да се увеличи многократно. Така че теглото на тиквата, отглеждана от мен по този начин през втората половина на 90-те години на двадесети век, надхвърля 40 кг.

Възможно ли е да се възпроизвежда касис по ускорен начин?

Може би. През есента, когато се грижат за храстите тъмно касис трябва да изберете бранша и те нарязани бяха дълги 20 см. Те се засаждат на дълбочина около 15 см в канала се отнасят добре и оплодени песъчлива почва (около 80 изрезки до 1 метър), поръсва земята, заедно с това само два бъбрека са оставени на повърхността. След това направете рамка от стелажи или качулки. През пролетта, когато снегът падне, рамката е увита в два слоя филм.

Редовете се напояват доста често. В ранните дни на юни вечер или през деня в облачно време се изкопават резници. Тези от тях, които имат добри корени, се засаждат на легло на разстояние 25 см един от друг. През лятото, плевене, разхлабване на земята и хранене (доколкото е възможно течен mullein).

Във време, когато нарастването на резбите достига 20 см, те правят щипка за появата на клони. През септември, за по-добро зреене на дървесината, върховете на всички издънки са бодливи. Засадени през есента на постоянно място, следващата година те вече носят плодове.

Как да вземем две малини годишно?

За това са необходими ремонт на сортове (септември, люлин, картофи), които имат свойството да носят плодове върху върховете на годишните издънки. За втората реколта. Необходимо е малина кръпка върху тези сортове да организира хоризонтални пергола, с други думи, в есента на завоя нараснал през сезона стреля перпендикулярно на височина 30-40 см от повърхността на последователността на земята ос. Следващата пролет поколенията и издънките на заместването в последователността се оставят да растат по вертикала.

В този случай първата жътва от двугодишни издънки на хоризонтална алея е възможно да се събере през юли, а втората - през септември от върховете на годишните издънки.

Как да вземем тройна реколта от малини

В случай, че няма реколта, вълни ръката си и изрязвате злобните храсти (през есенния сезон). Но следващата година оцелелите издънки ще дадат супер-реколта от плодове!

В храсталака на малини има издънки само на две възрасти: тази година и миналогодишният Малинник се разделят на две равни части, отделени един от втория с най-малко 2 метра. На едната част на плантацията ще растат само плодови леторасти, а потомството (заместители) ще бъдат трансплантирани на друго място.

Засаждането на малини е възможно гнездене или лично. Последният метод е за предпочитане, тъй като растенията придобиват осветление и по-добри хранителни условия. Но и в двата случая броят растения на метър не трябва да е повече от дузина. Жартиерът от плодови растения е от изключителна важност! Освен двустранния жартиер е възможно да се укрепят издънките до третия проводник, опънат по-високо, по-специално между залозите.

Това се прави, ако в последователността остава на един метър не 10, но 12-13 издънки. Бъбреци в излишък, на всеки метър от две или три издънки, вързани към средата тел, от дъното, ние otshmygivaem (изтриване). С този метод предотвратяваме удебеляването на долната част на последователността и укрепваме разклонението на горната част на леторастите, където има по-добри условия за развитие.

Нека не ви притеснява, че върховете на леторастите ще виси зад телта за 30-40 см. Затова е необходимо: лъчите на слънцето не трябва да попадат в почвата на последователността на плодовете. Сянката е отговорна и като средство за потискане на плевелите. Но, за да не позволи растежа на плевелите, 2-3 пъти в сезон между издънките, е необходимо да се обвие земята в такъв слой (не повече от 3 см). От това, земята винаги ще бъде свободна, умерено мокра и наситена с въглероден диоксид, което е полезно за растенията.

Само в ужасната земя се събуждат така наречените резервни растителни пъпки. Борбата срещу болести и вредители се осъществява за кратко време и се приемат химикали. За хранене на малинова суспензия с жив или органично-минерален разтвор. След узряването на плодовете, плодоносните издънки завършват своя жизнен цикъл и изсъхват. Изрежете ги.

На безразови, красиво осветени насаждения, всички хранителни вещества на земята ще бъдат насочени към леторастите на заместването. И замяната на издънки, излюпени на друга част от малините, вече са пълни с жизненост, готови за прибиране на реколтата през следващата година.

ПРЕДИМСТВА НА СЪЗДАДЕНИЯ МЕТОД

1. доловимо метод има дефект, че заместването заснема потиснати плододаващи издънки, не достигат поради силата и не може да бъде през следващата година, за да се получи голям брой горски плодове. И плодните филизи са много свити с коренно потомство - те отнемат повечето от хранителните вещества и ги засенчват - те не са в състояние да дадат добра реколта с добро качество.

2. Освободени от активните млади съперници, плодоносните леторасти се превръщат в дълги клони с големи плодове. Освен това, по-ниските пъпки, в повечето случаи сенчести и непродуктивни, тук образуват плодни клонки на метър дължина с огромен брой плодове. В средните и горните части на бъбреците не се появяват избяга един по един, като в повечето случаи, и чифт плодните клони, с други думи се събудят всички в една проста настройка спящи клонки.

3. Новият метод за култивиране на малина дава висока производителност, практически три пъти, независимо от степента на малина. Бързо увеличава производителността на събирането на труда: ягодоплодите са големи и няма тънки стъбла. Просветените и добре вентилирани малини са резистентни срещу вредители и болести, удобно се грижат, има красив външен вид.

По краищата малинови чук щифтове 130-140 см височина. Тези на 90 см от земята прикачвате напречна дължина 120-150 см. Протегна между спиците ще бъде подкрепата на тел за крехкия стеблата на растенията. Те връзвам жицата, но не повече от двайсет сантиметър от друг и рибена кост: една фотосесия на ляво, от дясно на втория проводник.

Така че телта не се огъва, подкрепете я с 1-2 празнинки.

Поради това, което не черешката цъфти добре и носи плод?

Черешите могат да цъфтят и да дават плодове всяка година. Lean с добър цъфтеж се обяснява с два фактора: Това не е добре за условия за опрашване (студ, дъжд, липса на пчелите), както и липсата на сортовете опрашители и самодостатъчност. Фертилитетът е характерен за много форми на местните черешови череши.

Виждали са и самооплодени местни череши, но те са по-малко склонни да създават коренно потомство. Безполезността също така стимулира развитието на вегетативните органи и отслабва образуването на семена. Следвайки това, когато засаждате градината с коренно потомство, те трябва да бъдат взети само от добиващите се дървета и без съмнение да засаждат вторите разсадници до тях.

Царевица от дръжката

най-бързият и най-ефективен метод за размножаване на цариградско грозде е зелените резници.Стреля от храсти се режат в различни моменти. От младите храсти те отрязват по-късно, отколкото от изтърканите. Най-доброто време за събиране на издънки е втората половина на деня. С остър нож тях са нарязани до дължина 8-10 см чрез отстраняване заедно с този на задното парче и бъбреците излиза от 0,5-1 см. Впоследствие на резници вързани на снопове и понижава долните краища (1-1.5 cm) разтвор на корен стимулиращо вещество, например хетероауксин.

Времето за обработка е 12-16 часа при температура 18-22 ° С. Тези решения са нестабилни, на базата на това, те се приготвят малко по малко и се съхраняват в хладилник в добре затворена черна купа. За изкореняването на зелените резници се използват филмови навеси, които се поставят на полутъмни места с добър дренаж.

Като субстрат използвайте смес от торф с пясък или перлит (1: 1).

Субстрат преди засаждане резници напоени и удари. Растете зелени резници на разстояние от 4-5 см един от друг, задълбочавайки се с 2-3 см (земята в близост до издънките кондензира). Основната грижа - редовно поливане, почистване на падналите листа и плевене. След 2-3 дни на седем, докато, когато началото вкореняване резници поливат, колкото е необходимо, се хранят разтвор урея (3.2 гр / л) и се напръскват с 0,1% натриев fundazol срещу гниене и започнете втвърдяване, отваряне на филм за един ден.

След още 7-10 дни оранжериите остават отворени през нощта. До есента (средата на септември) филмът се заснема напълно. Вкоренени млади растения са оставени в оранжерията за зимата, поръсващи 10-15 см. С торф. Възможно е до пролетта да се съхранява в хладилника или в пясъка в сутерена при 0-2 ° С. Отлични резултати се получават от трансплантацията през септември.

Година по-късно придобиват добри разсад от цариградско грозде.

Фиданки за три месеца

Както знаем, за да отглеждате посадъчен материал от касис, цариградско грозде или някоя втора растителност, имате нужда от една година, в противен случай две. Също така растат добри посадъчен материал със 100% степен на преживяване за три месеца. Как? Доста лесно.

В края на януари или началото на февруари нарязани на резници с 5-8 пъпки с годишен стреля най-продуктивните храсти и веднага ги поставя в стъклен буркан с вода, която се променя всяка седмица. Водата малко "подслади" няколко зърна, пълни с градински тор. Поставих резервоарите на ярък прозорец.

През май, в момент, когато рискът от замръзване е минимална, в изрезки и стреля с дължина добра коренова система 10-15 см, с други думи, тя е готова за засаждане на разсад на търсеното разнообразие.

До есента на същата година, с добра грижа, те се трансформират в прекрасни храсти.

Аз събирам първата реколта от плодове за следващата есен.

Както можете да видите, всичко е много лесно и достъпно, а основната, напълно надеждна.

А за лечение на увредената кора на овощни дървета
(ябълка, круша, череша, слива и т.н.)

Слънчево изгаряне, неправилно подрязване, остри заешки зъби - обстоятелствата на появата на рани.

1. Засегнатите (тъкан) места почиства градина нож или длето на мъртва тъкан дезинфекцира с 3% натриев сулфат и бронз намаза със смола или със смес от глина с лопен.

2. През лятото увредените райони могат да бъдат третирани с киселец. Тя трябва да бъде разкъсана заедно с резници, натрошена и постави на раната слой с дебелина 1-1,5 см, отгоре направи превръзка от уволнение. През лятото тази операция се извършва 2-3 пъти.

Малките рани трябва да бъдат покрити с лепило BF-6.

3. Дървеният труп е възможен с полиетиленов филм.

Рецепти за градински вар и замазка за градински дървета

1. Селото. Прясна греда, мазна глина (1: 1). Шепъри микс.

За да добавите още вискозитет, добавете малко вълна (гребена от мързелива котка или куче).

2. Forsyth маз (XVII век). Прясно лопен, сух вар (разпадащата гипс), дърво пепел, речен пясък (2: 1: 1: 0.25). Само прясно приготвен маз се прилага към раната още тесен (2.5 mm) и слой от прах се поръсва от дърво пепел и креда (в съотношение 6: 1).

3. Veragutov var. Бяла смола, терпентин, свинска мас, дървен катран (6.5: 2.5: 1.5: 1). Загрейте венеца в течно състояние, е смесена терпентин, катран и свинска мас, Дода към него малко по-терпентин, така че по-лесно се разбърква и се комбинира с смолата.

В състояние на прясно течно състояние варът лесно се нанася върху раната с помощта на четка.

4. Решенков шпакловки. 100 г еланова смола, 10 г чист восък. Изтичайте, загрявайте се при силен огън, разбърквайте. Във водна баня се нагряват 120 ml 90% алкохол, като се разбърква бавно, като се получава насипен слабо охладен восък и смес от смола.

Охладен, но течен мехлем се нанася върху раната с четка. Раната се разраства много скоро, дори ако дървото е повредено от гризачи около обиколката.

5. Teplyozhdy var. Смола, колофон, топъл восък, разтопено говеждо (агнешко) мазнина, пресечена дървесна пепел (2: 2: 1: 1: 1). Смолата, колофоните и восъкът се разтварят при силен огън, добавят се мазнини и се размесват, след това се пепелят и се разбърква всичко.

Пресен или затоплен вар се нанася върху раната с четка или дървена шпатула.
Този вар може да се съхранява дълго време в закалено състояние.

6. Студено-течна вар. Практически 500 g колофон, 10 g смола, 19 g печена мазнина, 19 g цепена дървесна пепел. Разбърква се, разтваря се.

Добавят се 85 ml 90% алкохол на капки към охлаждащата смес.

7. Боя за зацапване на рани. охра и Olif (2: 1). Когато сместа завърши, боята е готова за консумация. Нанесете с четка.

8. Пчелно лепило. Съберете, когато почиствате рамките и стартирате, е възможно да добавите малко восък.

9. Студената война Раевски. Разтварят се 0,5 кг дървесен катран. Към охлаждащата смола, като се разбърква, се получават 60 g, нагрят във водна баня 90% алкохол.

Смесете, дайте 1-2 ленено масло от st.lozhki. Налейте в тара (от неокисляващи се материали) и покрийте с капак. Съхранява се в полутечно състояние и е подходящ за използване при всякакви атмосферни условия.

10. Маз от Жуковски. Розин, жълт восък, пресен вътрешен бульон (1: 1: 1). Всеки компонент се разтопява отделно, след което се смесва.

Охлаждащата маса се излива в студена вода и се омесва в нея като тесто. Извадете го и го съхранявайте в омазнена хартия. Използва се при топло време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да намалите червеното касисКак да намалите червеното касис
Подрязване на малини и френско грозде - майсторски класПодрязване на малини и френско грозде - майсторски клас
Болести и вредители от червено френско гроздеБолести и вредители от червено френско грозде
Възпроизвеждането на касисВъзпроизвеждането на касис
Разнообразие от малиниРазнообразие от малини
Сортовете малиниСортовете малини
Разнообразие от боровинки от малиниРазнообразие от боровинки от малини
Двойна резитба малиниДвойна резитба малини
Разнообразие от сини малиниРазнообразие от сини малини
Таблица на предшествениците и съседите (храсти и дървета)Таблица на предшествениците и съседите (храсти и дървета)
» » Как да получим високи добиви от малини, касис, къпини, череши
© 2022 BgDaning.com