BgDaning.com

Как да намалим касис?

Подрязване на касис трябва да се направи, за да се удължи времето за добър добив на храсталака. Непрекъснатото и своевременно отстраняване на умиращите и слабите клони, които не носят много плодове, допринася за появата и растежа на нови мощни нулеви издънки. Необходимо е също така да се подготвят множество от клонове от различна възраст и постоянно плодови лагери на храста през целия период от живота му.


Необрязан пролетен храст от касисНеобрязан пролетен храст от касис

Доброто подрязване в съчетание с грижата за храстите ще увеличи появата на нови странични, по-продуктивни клони с достатъчно набор от цъфтящи пъпки по клони от 0-ви ред. Подрязването гарантира равномерно образуване на плодове, води до увеличаване на размера им и подобрява техния вкус.

Първото подрязване на храстовите храсти направена с кацането на разсад на постоянно място на пребиваване. Тази култура осигурява баланса между корена и надземни системи нарушени от изкопаване на разсад в детска ясла, се събужда, за да покълнат повече издънки от дъното на храста, и подобрява растежа им.

Нарежете засадения храст на височина около десет сантиметра, оставяйки три или четири развити пъпки от лявата страна на стреля. През следващата година, през пролетта, е необходимо да се отрежат вече с цел да се формира касис храст. За тази цел е необходимо да се отрежат всички млади растеж, както и недоразвити и повредени издънки. От добрите 0-стреля, трябва да оставите три или четири от най-мощните и най-успешно разположени на храста. Впоследствие върху тези издънки ще се формират скелетни клони.Тези сортове касис, които лошо формират странични издънки по главните клони, се съкращават с една трета от дължината им. В забележително разклонени сортове касис, върховете на филизите не се отрязват, освен тези с твърде слаби или повредени краища. Правилно оформен храст за четвъртата или петата година след засаждането трябва да се състои от около 15-20 неравномерни скелетни клона.

След достигането на храста на 5-тата възраст, подрязването трябва да се извършва всяка година, отрязвайки стари, слаби и непродуктивни клонове и актуализирането им с нови издънки. По време на това годишно изрязване на касис трябва да премахнете и младите клонове, които са счупени или потискат растежа на други отрасли, например, затъмнявайки ги. Нарежете всички 0-ви изстрела, оставяйки около 4-5 най-мощни да заменят старите.

Останалите стари клони също отрязват краищата с отслабваща печалба за съседния интензивен растеж и страничния клон. Този метод на подрязване ви позволява да удължите живота на храста, както и да увеличите размера на плодовете и да увеличите вкуса си.

Видео за правилното подрязване на касис

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да намалите червеното и бялото френско грозде?Как да намалите червеното и бялото френско грозде?
Подрязване на касис - колко правилно?Подрязване на касис - колко правилно?
Тайните на правилното подрязване на касис през пролетта и есентаТайните на правилното подрязване на касис през пролетта и есента
Как да намалите червеното касисКак да намалите червеното касис
Подрязване на малини и френско грозде - майсторски класПодрязване на малини и френско грозде - майсторски клас
Пролетно подрязване на розиПролетно подрязване на рози
Правила за подрязване на млада градинаПравила за подрязване на млада градина
Отглеждането на касис в градинатаОтглеждането на касис в градината
Съвети за грижи за червено и черно френско грозде през пролеттаСъвети за грижи за червено и черно френско грозде през пролетта
Подрязване на касис и цариградско гроздеПодрязване на касис и цариградско грозде
» » Как да намалим касис?
© 2022 BgDaning.com