BgDaning.com

Как да планираме крайградски район?

Как да планираме крайградски район?

Ако сте закупили зимен период, е време да го планирате. След няколко дни ще бъде напълно суха и на тази основа е време да помислите за основните действия, които ще започнете да предприемате.

Един от най-сериозните моменти в строителството на къщата, ако не и най-отговорната е разположението на обекта. Първо трябва да решите къде ще се разпръсне самата къща. В резултат на това самият проект зависи от разположението на всички елементи, разположени на сайта.

Те включват:
1) Вградена част;
2) Ако ще построите - детска площадка или езеро;
3) Градина, цветни лехи;
4) зеленчукова градина и оранжерия;
5) пътуване и различни пътеки за колата;
6) Икономически сектор - гараж, баня, домакинство.

Ако възнамерявате да бъдете на сюжета на домове, насочете се да имате предвид, че те са от два типа:
- къщи, в които стопанските сгради са разделени;
- В къщи, към които са прикрепени различни селскостопански сгради.

При планирането на обекта е необходимо да се има предвид, че той зависи не само от параметрите и местонахождението на къщата, но и от размера на самия обект. Например:
1) за средна къща с всички hozpostroikami нужда от 10-12 акра земя;
2) у дома с малко земеделие за собствени нужди (баня, градина, малка градина) - 6-8 дка, с една ферма плитка на непълно работно време (градина, двор) - 3-6 дка;
3) за огромна селска къща със стопански постройки, градина, градина и др. - от 6 до 30-40 дка;
4) за вилен комплекс или имение с устройството на природен ландшафт - около 1 хектар.

По време на планирането на земята трябва да се вземат предвид всички санитарни и хигиенни условия, околната среда, противопожарната безопасност, оптималното разположение на различни домакински и спомагателни сгради.

Друг важен момент е практическото зониране или възможността да се комбинират функционалните цели на сградите.

Разположението на къщата трябва да съответства на правилната ориентация по уличната среда и по страните на света.

За да се използва парцелът по-рационално, къщата трябва да бъде насочена по-близо до едната страна на парцела. За да бъде ергономичен за ремонт на къщата, нейните стени трябва да се разбъркват най-малко 1,5 м. От вторите сгради или границите на обекта. Освен това, не е нужно да имате огромни дървета около къщата.Те са изпратени да бъдат засадени на разстояние не по-малко от пет метра. от къщата.

Цветна градина или цветно легло се счупят пред къщата. Градината е засадена отстрани на къщата, дворът за почивка е зад къщата.

Ако изграждате детска зона и зона за отдих, те са насочени да се намират близо до къщата, до терасата или верандата. Между всички сгради за удобство при преместването е необходимо да се въведат пешеходни пътеки с ширина 85 см.

Ако планирате да построите лятна кухня, трябва да я поставите по-близо до къщата, ако е възможно на 10-12 метра от входната врата. То се отнася и за мазето. Гаражът трябва да се намира близо до входа на обекта или да се направи така, че гаражната порта да отиде направо на улицата.

Така че намалявате площта на твърдия капак в двора.

Откъм улицата къщата трябва да бъде отделена от границата, която разделя мястото и пътя. Къщата е длъжна да остане на 3-6 метра от границата или поне шест метра. от магистралите, ако улицата е жилищна - 3 м.

Hozpostroiki, гараж е целесъобразно да се организира територията за почивка, по-близо до градината.

Както вече споменахме, ако сайтът не е голяма веранда към гаража, а вторият hozpostroikam е по-добре направен от улицата. Ако имате огромна помощна ферма, освен това трябва да имате допълнителен вход зад тях.

Така че, всички стопански постройки, сгради за птици, и добитък, гараж, оранжерия, тоалетна, душ, мазе, изграждане на хранилище за градинско оборудване формират двор услуга.

Както можете да видите, процесът на планиране на сайт не е лесна работа. За да не се възстановят сградите или да се презасажда градината, всички изчисления трябва да се извършат на този етап. Успешно планиране за вас!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите къща проект от барКак да направите къща проект от бар
Как да направите проект за строителствоКак да направите проект за строителство
Как да планираме сайтКак да планираме сайт
Как да си направим къща за лятна резиденция?Как да си направим къща за лятна резиденция?
Как да изберем апартамент в нова сградаКак да изберем апартамент в нова сграда
Правила за местоположение на икономическите сгради на обектаПравила за местоположение на икономическите сгради на обекта
Двуетажни и едноетажни къщиДвуетажни и едноетажни къщи
Първите сгради на обектаПървите сгради на обекта
Определяне на зоната на обектаОпределяне на зоната на обекта
Основите на проектирането на крайградски районОсновите на проектирането на крайградски район
» » Как да планираме крайградски район?
© 2022 BgDaning.com