BgDaning.com

Удари лопата

Дребните лопати са един от злонамерените вредители на картофите в градината и имат няколко вида. Две от тях са по-чести: възклицания от Агротис (удивителна лъжичка) и Agrotis segetis (зимна лъжичка).

Ларвата от първата е светла, от по-стара възраст - земен-сив, матов. Отстрани и отзад има тънки тесни ивици. Гнездата имат осем чифта крака, а самите те достигат дължина от пет сантиметра. Гъските от последната възраст презимуват в почвата и през пролетта кълнат.Пеперуда за ухапване на пеперуда има 3,5-5 см в диапазона на крилата. Предните крила са кафяво-сиви или жълтеникави. Пеперудите предпочитат нощен начин на живот, полагайки яйца на тревисти растения.

Повредени са преди всичко грудки, в които лъжиците изтласкват малки кухини. Повредените клубени често са изгнили поради появата на вторична инфекция. Качеството на клубените е значително намалено.Капсълчета хапят стъблата на младите растения, разположени близо до повърхността на земята. В резултат на това стъблата много бързо избледняват и падат. Гъските от по-млада възраст не увреждат кората на грудката и правят малка дупка и удар, а в самия край се образува камера, която постепенно се увеличава и се напълва с отпадъци от живота. След като завършат храната си, гъсеницата напуска грудката, като прави по-широк проход.


Мерки срещу скрабването:

Необходимо е да се редуват засаждането на картофи с черна пара.

Два растения за пръскане с инсектициди, когато гъсениците се появяват, например, с приготвянето на ISS, KARATE ZEON (консумация 0,1 l / ha). Лечението трябва да се направи вечер.

От гъсениците, намерени в почвата, се предлага да се използва гранулиран Bazudin, който трябва да бъде внесен в бразди при засаждането на клубени (скоростта е 15-20 kg / ha). За да се постигне максимален ефект, гранулите от зърна трябва да се добавят към влажния почвен слой.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пеперуди вредители - снимка и описаниеПеперуди вредители - снимка и описание
Вредители и болести на слива и черешаВредители и болести на слива и череша
Защита на зеле от вредителиЗащита на зеле от вредители
Дърпане на лопати (лъжичка от градина, памук, зима)Дърпане на лопати (лъжичка от градина, памук, зима)
Градинска лопатаГрадинска лопата
Вкусови вредители - описание и мерки за контролВкусови вредители - описание и мерки за контрол
Флоксни вредителиФлоксни вредители
Ливадната молец. особеностЛивадната молец. особеност
Сламски вредители - описание и меркиСламски вредители - описание и мерки
Картофено - картофени вредителиКартофено - картофени вредители
» » Удари лопата
© 2022 BgDaning.com