BgDaning.com

Канализация на селска къща

89026678_3571750_ochistkastokov2.jpg

За пълния живот на една къща, както знаете, имате нужда от светлина, топлина и вода. Но къде да пуснем отпадъците човешки живот? Решете този проблем с помощта на автономна канализация по различни начини, в тази статия ще говорим за инсталирането на автономна канализация от професионалисти.

съдържание

Обща информация

В къщата има значителна канализация в къщата.

Това включва канализация от водопроводни инсталации, канализационни тръби от перални машини, съдомиялни машини и др.

Всичко това се събира на изхода на къщата в един тръбопровод и навън, след което цялата замърсена вода навлиза в пречиствателната станция.

Отпадъците, пречистени от едри частици, впоследствие навлизат в отводнителния кладенец в аериращите канали в резервоарите за съхранение и други структури.

Изборът на почистващата система зависи от геоложките проучвания на обекта и от избрания тип инсталация за отпадни води.

Цялата автономна канализация на селски къщи е изготвена по професионална проектна документация, тя е разработена и одобрена от надзорните органи.

Канализация вътре в къщата

Цялата основна канализация в къщата се основава на гравитацията.

Всички канализации от тоалетни чинии, вани, мивки, домакински уреди се поставят в тръба, която е разположена на пода и е почти в хоризонтално положение.

След това, всички отпадъчни води се изпращат щранг канализация и в нагнетателната тръба, която е свързана чрез люк за външен монтаж на батерията канализацията или подава към централна система за канализация.

Но последният вариант не е наш случай.

Вертикалният тръбопровод или решетка изпълнява и функциите на вентилация, а повдигачът трябва да се издига над покрива на къщата, приблизително на 0,5 метра - като по този начин изтича канализационните газове в атмосферата, като по този начин елиминира вакуума ldquo-zatoryrdquo-.

Понякога в къщата има неприятна миризма, една от причините може да е нарушаване на щранг, така че ако не могат да се изведат щранг, използвайте въздушния клапан обратен вентилация.

За свободното движение на дренажите чрез гравитация, всички хоризонтални тръби се полагат с лек наклон до 4 градуса, наклонът естествено се насочва към външните канализационни системи.

Всички вътрешни връзки на тръбите са направени с помощта на тръби, завои, кръстове, фитинги и др.

Устойчивост на вътрешната канализационна система

Вътрешната канализационна мрежа, в идеалния случай, трябва да има абсолютна плътност.

Надзорът при инсталиране на тръби е неприемлив, е необходимо да се изключат не само изтичане на течности, но и изтичане на газове.

За да се предотврати изтичането на газове, се използват сифони (тяхната работа се основава на принципа на воден печат).

Ако черупките се използват много рядко - е инсталиран сифон-сифон.

Ако водопроводните инсталации се монтират далече от решетката, хидравличните ключалки на сифона допълват инсталирането на анти-сифонни въздушни вентили.

За да изключите protivohod канализация (това се случва, когато се срива в канализацията или наводнения по време на наводнения), монтиран в специална топка Онлайн вода капан или канализационна клапа - тази настройка ще се предотврати наводняване на мазета.

Принудителна канализация

Ако канализационната система е конструирана само въз основа на отклонение, тя няма да позволи да се отцеди канализацията от водопроводната система, разположена под външния тръбопровод - например изхвърляне на отпадъци от нивото на нулата.

В този случай използвайте специални помпени агрегати.

Такива инсталации са много компактни, обикновено инсталирани зад тоалетната чиния или под мивката.

В работата си те показаха своята надеждност, при инсталация - безпроблемно, в експлоатация са удобни.

Тези модели за тоалетни чинии имат възвратни клапани и механизъм за рязане, смилат отломки, като по този начин се предотвратява задръстванията.

Помпата има въглероден филтър, който абсорбира неприятните миризми.

Тръби за канализация вътре в къщата

Понастоящем за вътрешната тръбопроводна мрежа се използват полимерни тръби в инсталацията.Тръбите от водопроводни полипропилен заемат място на водещо място, тъй като показват надеждност, ефективност, лекота на монтаж.

Съвременните полипропиленови епруветки не корозират, не са благоприятни за отлагането на замърсявания лесно принцип COMPANY строителство играчка, всички части са вкарани една в друга, ако е необходимо, тръбата може да бъде съкратен (просто отрязани, за да се образува скосяване на среза) и се комбинират със съседния тръбопроводи разреза това е невъзможно.

Автономна канализация с последваща обработка на почвата

Канализацията на селска къща може да има формата на автономна канализационна станция с последваща обработка на почвата.

Всички отпадъци попадат в камерата, в която се утаяват всички тежки частици, тази утайка се разгражда от анаеробни бактерии, тези бактерии работят върху органични съединения без наличие на кислород.

Освен това, тези остатъци периодично изпомпват канализация камиони, всички тези отпадъци завършени, но са останали неизяснени вода - те да стигнем до следващото отделение, където им чиста предприеме аеробни бактерии, които могат да работят само в присъствието на кислород.

В това отделение се използват специални филтри, изработени от порьозни материали, за да се увеличат полезните микроорганизми.

След това отделение водата все още се нуждае от допълнителна обработка.

Възможностите за почистване могат да бъдат различни, ако почвата е пясъчна, пясъчна глинеста или торф, можете да направите само филтриращ кладенец, а след това водата просто се пуска върху релефа.

Ако почвата е глинеста или глинеста - изкопават окопи и изграждат аериращи полета, водата се изхвърля върху релефа.

С този метод на почистване е необходимо да се спазват санитарните стандарти, такива системи са в стабилно търсене. Основното им предимство е, че те са енергонезависими, прости, надеждни, относително евтини.

Монтаж на септична яма

Тук ние описваме инсталацията на пластмасови контейнери - утаителя като мулти-част септичен резервоар с биологичен филтър във вторичен отсек, стъпка по стъпка.

Първият етап: в зависимост от размера на резервоара-утаечна купа, се изкопава изкоп за канализацията.

Вторият етап: Яростта е изцяло облицована с геотекстил.

Третият етап: на дъното на шахтата е изпълнен възглавница на пясък и чакъл, се поставя върху него подсилваща конструкция от пръчки, след това всичко, което е запълнено с бетон, в който елементи изграждат в септични крепежни елементи.

Четвърти етап: с помощта на кран, нелетлив завод за биологично пречистване за канализация слиза в ямата.

Пети етап: За да се предотврати септичната повърхност по време на пролетните наводнения, инсталацията е фиксирана към стоманобетонна плоча.

Шести етап: тръбата е инсталирана за евакуация, тръбата трябва да излезе на повърхността на земята.

Седми етап: Основата е пълна, капакът е поставен върху тръбата.

Пълно биологично третиране на канализацията

Пълното биологично пречистване се дължи на аеробната обработка на отпадъчните води.

Такива комплекси са от два вида: има непрекъсната непрекъсната технология или интермитентна аерация.

Почистването с химически реагенти е възможно.

В система за постоянно аериране от компресора, въздух се подава в специално отделение - резервоар за аериране, е обогатен с кислород водна суспензия на активната утайка, на изхода се получава над активната утайка може да се използва като естествен тор, и процес вода, която се отвежда в канализацията кладенеца или шлиц ,

За правилното функциониране на инсталацията на дълбоко биологично третиране - предпоставка, постоянно снабдяване с електричество.

Ако няма електричество, има големи проблеми с канализацията.

Ето защо, когато инсталирате такава система, трябва да се запасите с автономна мощност.

Тръби за външна канализация

За оформянето на външни отпадни води се използват и полипропиленови тръби, които могат да бъдат както гофрирани, така и гладки.

Тези продукти са устойчиви на химически атаки, не корозивни, лесни за монтаж и др.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да оборудваме автономната канализационна система в крайградската зонаКак да оборудваме автономната канализационна система в крайградската зона
Как да направите канализация в крайградски районКак да направите канализация в крайградски район
Как да се изгради дървена къщаКак да се изгради дървена къща
Автономна канализация от собствените си ръцеАвтономна канализация от собствените си ръце
Автономна канализация по собствени ръце: правила за строежАвтономна канализация по собствени ръце: правила за строеж
Канализация на селска къща със собствени ръце: основни разпоредбиКанализация на селска къща със собствени ръце: основни разпоредби
Вода в странатаВода в страната
Пречистване на отпадни водиПречистване на отпадни води
Автономна канализация: изчисляване на отпадъцитеАвтономна канализация: изчисляване на отпадъците
Отпадъчни води на обекта и начини за тяхното почистванеОтпадъчни води на обекта и начини за тяхното почистване
» » Канализация на селска къща
© 2022 BgDaning.com