BgDaning.com

Плуващи (снимки) засаждане и грижи

PLUMKOT ИНВЕСТИРАНЕ И ГРИЖИ

Plumbat е хибрид от кайсия и слива - е бил отгледан чрез кръстосано опрашване в една от разсадките в Калифорния (САЩ)

Когато за пръв път се опитах да се занимавам с пълзящи плодове, бях доволен от вкуса си. Първоначално си помислих, че съм изял редки тропически плодове. Когато научих, че чифликът е хибрид от кайсия и слива, които могат да се отглеждат в нашата страна, тя угаси върху разсада на това чудо.

PLUMKOT ИЛИ МНОГОСРЪЧНИ ПЛОДОВЕ

Историята на plumcote произхожда от САЩ. в една от развъдчиците на Калифорния. Хибридът е получен чрез кръстосано опрашване. Той наследи високото качество на кайсиевите плодове едновременно с добива и устойчивостта на замръзване на сливовите дървета. Самото име се състои от английски слива (слива) и края на английската дума от кайсия (кайсия).

Цветът на плода варира от розово до тъмно виолетово. Кожата може да бъде както лъскава, така и пуберкуларна. Месо от бяло и жълто до лилаво и лилаво. Появата на дърветата също е различна: тя е по-близо до мивката, след това до кайсия.

ПОПУЛЯРНА РАЗЛИКА НА ПЛЮЛОТА

Сред многото разнообразие от плодове, нашите градинари са най-популярни с ранния сорт Алекс. Неговите големи (до 15 см в обиколка) сферични, гладки плодове узряват едновременно със сливи. Цветът на кожата е розово-червено. Плътно жълто, плътно.

И все още популярните степени на средносрочно съзряване - корона с жълти кадифени плодове и колибри-птица с червено-виолетови леко пухкави плодове. В градините има и късно разнообразие триумф, реколтата от която узрява до края на лятото. Плодовете му силно наподобяват кайсия във формата и структурата на плътта. Те имат една и съща кадифена кожа с точечки, но само пурпурен цвят.

PLUMKOT ИНВЕСТИРАНЕ И ГРИЖИ

И КОМПОСТИ И ПАСТЕЛИВкусът на плодовете на плодът е сладък, понякога с приятна кисело мляко. Ароматът е силен, като тропическите плодове. Яжте плодовете както пресни, така и сушени. И също под формата на конфитюри, пастили. Те се използват и за производство на сладкарски изделия, компоти, вино.

Масово за търговски цели, plumcot се отглежда днес в САЩ и Китай. Растения - близки роднини pluot, плодовете, от които могат да бъдат намерени в магазините са: pluot (с плодове, по-скоро като слива) и Aprium (с плодове, наподобяващи кайсия).

ДЪЛГОСЪОБРАЗНИ САЗИ НА ПЛЮСМЪТ

Само преди 3 години успях да събера 4 разсада от делви от развъдник Севастопол. Разбира се, е възможно поръчването на разсад в Китай. Но много хора се оплакват, че сортирането идва. Поради това, разсадници Кримската и Краснодар пресъздават повече доверие. Колкото повече и растенията, те са се адаптирали по-добре към нашите условия: ниско, компактно, късно цъфтеж.

Опитвайки се да отглеждате плодовете от плодови кости, закупени в магазина, няма много смисъл. Малко вероятно е разсадът да наследи ценните качества на растението майка. Най-вероятно те ще се поберат само на подложки за инокулиране на резници от деликатеси.

ПРОТЕН НА ПЕН

Тъй като аз не знам как да се отглеждат plumcot, реших да се съсредоточи върху агротехниката на мразоустойчиви сортове кайсии.

Той постави разсад в градината на най-слънчевото място, защитено от студените ветрове по стените на къщата. Разстоянието между растенията оставя около 4 м. Засаждане вдлъбнатини, предвидени дренажен слой от натрошени тухли и смес на почвата на всяка прибавят 35 г калиев хлорид, 70 г суперфосфат, 0,5 кг на дърво пепел и 20 кг на хумус.

ПЪРВА ЦЪРКВА ГОДИНА ПЛЮКОТА

Всяка пролет в почвата под дърветата запълвам нитрати, 25-30 грама на 1 кв. Км. м. След това през целия растителски период стволовете се разхлабват и се поръсват с хумус. 1 път за тези години е предопределил почвата. През есента изтънявам короната, кървя пръчките, но не крия. През зимата аз снега на височина от 0,6 м.

За да се предпазя от повтарящи се студове, през пролетта покривам цъфналите корони на моите разсад с нетъкан текстил. Само оставям отдолу дупки за опрашители на насекоми. Миналата година събрах първата, досега скромна реколта от 20 отлични плода!

Интересен видеоклип - 15 хибрида, за които дори не знаехте

15 ХИБРИДИ, ЗА КОИТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ЗНАЕТЕ

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Черни кайсии (фото) сортове и описаниеЧерни кайсии (фото) сортове и описание
Хибриди от слива и кайсияХибриди от слива и кайсия
Характеристики на присаждане кайсияХарактеристики на присаждане кайсия
Хибрид от кайсия, слива и нектаринХибрид от кайсия, слива и нектарин
Растения pomitofel, наши, апий (плутон) и romaneskoРастения pomitofel, наши, апий (плутон) и romanesko
Хибриди от кайсия - описание и култивиранеХибриди от кайсия - описание и култивиране
Каква кайсия ще израсне от костите - личен опитКаква кайсия ще израсне от костите - личен опит
Кайсия `Саратов руби`Кайсия `Саратов руби`
Необичайни хибриди за градината, получени от преминаванетоНеобичайни хибриди за градината, получени от преминаването
Характеристики на отглеждането на праскова и кайсия хибридХарактеристики на отглеждането на праскова и кайсия хибрид
» » Плуващи (снимки) засаждане и грижи
© 2022 BgDaning.com