BgDaning.com

Контрол на картофено бръмбарче на Колорадо без използване на химикали

Ако не искате вашата област картоф се превърна в предпочитано местообитание на Колорадо бръмбари, както и зелени картофи върховете е бил разрушен от тези повсеместни вредители се изисква да извърши всички необходими предприятие за предотвратяване и унищожаване на вредни насекоми.


възрастен женски колорадски картофен бръмбар

Но дори и ако културата вече е претърпяла значителни щети, не е твърде късно да действаме. Естествените средства за борба с колорадския бръмбар могат да бъдат хрян или рициново масло. Само в крайни случаи, прибягвайте до инсектициди - това все още е отрова!

Започвайки да разследваме този проблем, намерихме източник с споменаване на анекдот, свързан с нашата "болна" тема:


- Дживи, защо поставяш картофи през нощта?
- Че бръмбарът в Колорадо не е виждал.

Преди да използвате химикали, всички налични естествени методи трябва да бъдат тествани, за да се постигне същия положителен ефект. Ако, от друга страна, се предприемат превантивни мерки навреме, инвазията на колорадните бръмбари може да бъде избегната или минимизирана.

Дезинфекция на почвата

Преди всичко, почвата трябва да бъде дезинфекцирана преди засаждането на културите. Това ще унищожи възрастните популации от вредители и техните потомци, които успешно са оцелели през зимата под земята.

За да създадете добър и топъл етаж в селска къща, трябва да прочетете много източници на литература. Например, ако трябва да знаете всичко за ламината, тогава е полезен интересен ресурс "Master laminate". Той подробно описва технологията за полагане на ламинатното покритие, което е довършителното покритие на почти всички настилки.

Помогнете на пернати приятели

В малките райони наличието на домашни птици, което може да предотврати разпространението на картофения бръмбар в Колорадо, може активно да помогне.

Плевене на полето на картофите

Също така не трябва да се забравя, че нарастващите плевели са благоприятна среда за размножаване на вредни насекоми. Ето защо е необходимо редовно да се заливат картофените полета.
Колорадо бръмбар ларва

Използване на правилата за сеитбообръщение

Развитието на нови популации може да бъде възпрепятствано чрез въвеждането на правила за ротация на културите. Максималното разнообразие от растения в градината ще привлече естествените врагове на бръмбара Колорадо - птици, калинки, земни бръмбари. За допълнителна защита от вредители трябва да се превърне в навик да мулчират техните култури.

Ръчно събиране на насекоми

Ако имате малко картофено поле и имате достатъчно свободно време, можете да събирате колорадски бръмбари ръчно от всяко растение. За да събирате насекоми, можете да използвате кофа със солен разтвор или керосин, така че бръмбарите да не могат да се разделят. По-прост и по-ефективен метод за борба с картофения бръмбар в Колорадо, без да се нарушава естественият цикъл на развитие на растенията, не съществува. След събирането на всички вредители трябва да бъдат унищожени.

Ние прилагаме пепелТози метод е необходим сутрин, докато растенията имат роса, опрашват върховете, ситно пресяват пепелта (1-2 супени лъжици на 1 м2). Това опрашване трябва да се извърши два пъти с почивка от 3-4 дни.

Смята се, по-ефективно смес воден разтвор на 0,5 кг нарязани върховете на Artemisia, 1 супена лъжица течен сапун и 1 чаша пепел на 10 литра вода. Изсипете сместа с гореща вода, разбъркайте и настоявайте няколко часа, след което - филтрирайте инфузията и спрей.

Хрянна тинктура

Можете да направите свой собствен напълно естествен лек, а именно хрянна инфузия. За да направите това, контейнерът, наполовина напълнен с хрян листа, се излива с вода. Лекарството се влива в продължение на 10 дни, след което се напръсква директно върху растенията.

Сменящи се култури

Следващата ефективно и лесно се методът да се редуват редове в култури, картофи и лен серия, която има способността да възпре Колорадо бръмбари. Подобни свойства се намират и в други култури, например мая или рициново масло. Въпреки това, когато работите с тях, трябва да внимавате, тъй като съдържат вещества, които са отровни за хората.

Използване на специални бактерии

Ефективни биологични препарати за борба с картофения бръмбар на Колорадо са агенти със спорообразуващи микроорганизми на Bacillus thuringiensis. Те са широко известни и се използват в цял свят. Трябва да се помни, че такива биологични методи на борба засягат само ларвите, но възрастните популации и яйцата на картофения бръмбар в Колорадо не се разрушават от тези бактерии.

За да се постигне оптимален резултат, лечението трябва да се извърши в ранен стадий непосредствено след излюпването на ларвите. За старите ларви, които скоро трябва да се развият, бактериалната терапия няма ефект. Също така е необходимо да се спазва технологията на приложение на тези препарати. Тъй като ултравиолетовите лъчи значително намаляват силата на лекарството, най-добре е обработването на зеленчукови култури, когато не е много слънчево - например вечер или при облачно време.

Очаквам вашите съвети и предложения за този пациент за всички нас. Напишете какви методи са най-ефективни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите отрова от колорадски бръмбари?Как да направите отрова от колорадски бръмбари?
Как да се справим с колорадския бръмбар с ултразвукКак да се справим с колорадския бръмбар с ултразвук
Как да защитим картофите от картофено бръмбарче в Колорадо?Как да защитим картофите от картофено бръмбарче в Колорадо?
Какво трябва да направя?Какво трябва да направя?
Народни средства за защита от колорадския бръмбар и експертни съветиНародни средства за защита от колорадския бръмбар и експертни съвети
Народни средства за защита от картофено бръмбарче в КолорадоНародни средства за защита от картофено бръмбарче в Колорадо
Горчица и оцет - помощници в борбата срещу колорадския бръмбарГорчица и оцет - помощници в борбата срещу колорадския бръмбар
TanrekTanrek
Борба срещу бръмбар Колорадо. Част първаБорба срещу бръмбар Колорадо. Част първа
Колорадов картофен бръмбар - методи за борба с негоКолорадов картофен бръмбар - методи за борба с него
» » Контрол на картофено бръмбарче на Колорадо без използване на химикали
© 2022 BgDaning.com