BgDaning.com

Как да направите отрова от колорадски бръмбари?


Разбира се, някои "напреднали" стопани камиончета държат в стопанството си прекрасни птици, които са щастливи да пробият тези rorquals - бълхи. Но това далеч не е от полза за всички и те изискват допълнителни грижи. Затова трябва да се обърнем към вредните средства за премахване на бръмбарите - специални отрови. Можете със сигурност да отидете в магазина и можете да опитате да направите специална "антицветна" отрова. Освен това, това е много просто!

За да направите това, ще ви трябва:
1) стъклен буркан от литър
2) Капацитет от 20 литра (евентуално стара кутия)

3) Възрастни индивиди от картофено бръмбарче на Колорадо

банкаПърво, ние ще събираме тези бръмбари в един литър буркан. Трябва да се поти. В края на краищата, банката трябва да ги напълни до ръба. Ако нямате достатъчно от градината си, отидете на съсед. От тази двойна полза за вас като съсед и него, като собственик на обекта, от който са премахнати тези ... бръмбари.

След това в готовия контейнер или кутия изсипваме всички бръмбари, които сте събрали, и я напълнете с вода. Контейнерът трябва да бъде плътно затворен. За бръмбарите това ще бъде истинско бедствие - всъщност, с течение на времето всички ще отидат до дъното. След като всички те паднат на дъното, си струва да изчакате още една седмица и половина. След това отровата за нови и живи бръмбари, които летят до вашия сайт, може да се смята за готова.

jerrycan

В това съотношение отровата ще бъде достатъчно силна и аз не я препоръчвам на никой неразреден, за да можете да изгорите листата и цветята на картофите. Разреждане е необходимо въз основа на условията и чувствителността на своите бръмбари - около 1: 1 - 1: 3 с вода. Получената смес се разпръсква с картофи, като се използва същия пулверизатор. Обикновено ви съветвам да прилагате прясна отрова.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се справим с вредители на ряпа лобКак да се справим с вредители на ряпа лоб
Как да се справяте с бръмбарите на оксалови листаКак да се справяте с бръмбарите на оксалови листа
Как да се отървем от кората бръмбариКак да се отървем от кората бръмбари
Как да се справим с колорадския бръмбар с ултразвукКак да се справим с колорадския бръмбар с ултразвук
Как да защитим картофите от картофено бръмбарче в Колорадо?Как да защитим картофите от картофено бръмбарче в Колорадо?
Народни средства за защита от картофено бръмбарче в КолорадоНародни средства за защита от картофено бръмбарче в Колорадо
Горчица и оцет - помощници в борбата срещу колорадския бръмбарГорчица и оцет - помощници в борбата срещу колорадския бръмбар
Борбата с колорадския бръмбарБорбата с колорадския бръмбар
Кръстоцветни бълхиКръстоцветни бълхи
Отърви се от картофения бръмбар на Колорадо без химикалиОтърви се от картофения бръмбар на Колорадо без химикали
» » Как да направите отрова от колорадски бръмбари?
© 2022 BgDaning.com