BgDaning.com

Оформлението на броеницата

Модерен ландшафтен дизайн премахва за рози в декорацията на интериора, градини и parkov- използват като присаждането култура, както и за декорация на различни структури, използващи вида рози на различни градински групи. Най-приемливата форма на декоративен дисплей за цвете като роза е розовата градина. Това е един от видовете цветни декорации, създадени от различни градински групи и сортове рози. Разбира се, могат да се отглеждат рози в легла, rabatkah, граници, арки, перголи, но розовата градина разполага с най-изгодна цветна композиция, където розите цъфтят на фона на тревата или павиран област.


Оформлението на броеницата

Най-често, броеница направено в правилната геометрична стил, като яма, но и да го направи в пейзажен стил, където рози са поставени в различна форма групи на една и съща поляна. Най-благоприятното качество на розарията е, че разнообразието от специфични групи (полиантичен, чай-хибрид, флорибунда) има кръстосано разцъфване: от май до късна есен. Розарията позволява засаждане на растения в правоъгълни rabatki, квадратчета, групи и редове. Допълнителните къдрици и наклони не позволяват добър поглед върху бузите и розовите рози по време на техния период на цъфтеж. В централната част на розарията се препоръчва да се засаждат остарели или енергични рози, присадени със сортове със средна сила на растеж. Силни бузи рози могат да бъдат поставени на тревата под формата на единични растения. Тези видове рози повишават красотата на розарията като цяло.Когато районът е украсен с рози, те се опитват да постигнат непрекъснатост и цветност на цъфтежа на тези цветя чрез избиране на храсти, които се различават по отношение на продължителността на цъфтежа, както и като се вземат предвид цветовете на растенията. За да се премахнат прекъсванията на цъфтежа, съставите от рози могат да бъдат допълнени с други растения. В близост до меката зеленина на розите в началото на пролетта, блестящите растения изглеждат страхотно: минзухари, лалета и ранно узряващи видове божури.

Засаждането на рози на площадката се извършва в съответствие с предварително планирана схема. Видовете розови рози, полиантус, флорибонда, grandiflora и чай-хибрид могат да бъдат използвани за организиране на ландшафтни групи. При планиране на насаждения от редовен стил, подходящи са чай-хибридни сортове, floribunda и grandiflora и настъргани рози с компактни храсти. Растенията с нисък растеж се засаждат на преден план, а на заден план се поставят по-големи и по-големи растения. В близост до пистите, поставени Стам и храстови рози със силен приятен аромат и красиви образуват пъпки и цветя, а зад тях са хвърлени живи сортове цъфтящи, образувайки цветна масив.За да се подчертае декоративния компонент на розите, често добавете засенчващ фон от монохромната зелена трева. Най-изобилните оранжеви, розови и червени сортове се показват на този фон. По вид цвят на цветя рози са разпределени в контраст или хармонична комбинация. Не е лош вид чисти групи от определен цвят, комбинирани в цвят между тях и много по-лоши от тези, които са близки в цветовия спектър. Като допълнителен слой между рози от не-хармонизиращи цветове, някакви рози се добавят белезникаво. Бял цвят е чудесен за всеки друг цвят, но има най-голям ефект в сравнение с червения цвят.Ало-червените цветя на розите не са в състояние да дадат добър визуален ефект, ако са поставени до сортове малина или лилаво-малина. Доста добър съвпадение с класове кармин-розови, бели и светло жълти цветове. С жълто-червено или оранжево е необходимо да се засадят бели кремави рози. Бялата и бледо жълта роза може да се засажда с рози от почти всеки друг цвят. Забележително в розовата градина има рози със сьомга-розови цветя, когато са засадени в близост до храстите от череша, оранжево или огненочервен цвят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пример за розова градина - снимкаПример за розова градина - снимка
Украсяване на парцел от розовата градинаУкрасяване на парцел от розовата градина
Катерене на рози - градинска декорацияКатерене на рози - градинска декорация
Покупка на рози в детската градинаПокупка на рози в детската градина
Роуз сериал изследователРоуз сериал изследовател
Пролетно подрязване на розиПролетно подрязване на рози
ШипкаШипка
РозаРоза
Модулна броеницаМодулна броеница
Розите в градинатаРозите в градината
» » Оформлението на броеницата
© 2022 BgDaning.com