BgDaning.com

Кой да избере за лятна резиденция?

На първо място, идеята за инсталиране на собствена лятна къща на био-тоалетна за много опитни летни обитатели изглежда почти луди. Защо, казват те, ще направят нова тоалетна, ако вече има градина в птичи къщи, която дори не е пълна дори наполовина? Но съвременен човек, който се грижи за градината, иска комфорт дори на обикновена лятна резиденция. Ето защо е време да започне модернизирането на стара дървена тоалетна, която не отговаря на санитарните стандарти. Но преди да имате нужда да модернизирате нещо, трябва да разберете класификацията на такива тоалетни и да разберете техните принципи на работа.

Можете да направите различни интелигентни проекти, да инсталирате специален пиедестал и да успеете да разрешите всички проблеми с едно натискане, с помощта на инсталация в селска къща с екологично чисти biotoilet. Не забравяйте обаче, че не всички биотехнологии са еднакви, например, не всички от тях могат да бъдат поставени навън. Има преносими, които могат да се транспортират с вас в колата, други изискват фиксирана инсталация и вентилационна система.

Съществуват няколко типа биотехнологии, които се делят на метода за обработка на отпадъците: химически, торфен и електрически.


Химическа био-тоалетна

Химически тоалетни

Това са химически тоалетни, които могат да бъдат преносими, т.е. Тези, които не изискват допълнителни съобщения. Максималното натоварване на този резервоар е приблизително 24 литра. Руският пазар беше наводнен с продукти на компанията Thetford, които на цена варират от 3000 до 7500 рубли.

Обработката на човешка урина и изпражнения тук се основава на работата на химически реагенти, които разграждат отпадъците и премахват всички миризми. Консумацията на химически флуид е малка - само 5 мл на 1 литър отпадъци. Тази тоалетна може да издържа на ниски температури и има две подвижни цистерни - горната и долната. Единственият проблем с тази тоалетна е намирането на място за източване на отпадъците, тъй като не е необходимо да изливате такива химически отпадъци в кухнята на градината.

Съществуват обаче и биотолети, които вместо химията използват биологично активна среда за унищожаване на отпадъци - специални микроорганизми. С помощта на такива малки приятели можете да се отървете от неприятните миризми дори и в обикновена дървена тоалетна. Трябва само да поръсите най-горния слой на септичната яма, а после микробите ще направят всичко сами.


Тоалетни торфи

Тоалетни торфиТоалетната може да се нарече компостираща торфна тоалетна. Отпадъците се обработват със специална торфена смес, която се излива върху дъното на камерата. Поради течността, за сместа се изисква десет пъти по-малко. В този случай няма система за зачервяване. Нашите отпадъчни продукти се превръщат в истински компост, който може да се използва за оплождане на почвата на площадката. Изпаряването на течности излиза през вентилация, а остатъците се оставят в земята. Тази тоалетна е подходяща за семейство от 4 души. В този случай резервоарът се извършва не по-често от веднъж месечно. Диапазонът на цените на торфените биотолети е доста широк - от 4 до 12 000 рубли. В допълнение към разделянето на отпадъците, миризмите се елиминират.


Електрическа био тоалетна

Електрически тоалетни чинии

Електрическите биотолети са много сходни с обикновените тоалетни чинии и могат да се използват само там, където има възможност за снабдяване с електроенергията, която е необходима за нейното функциониране.

Течните и твърдите отпадъци са разделени на две части. Течност - се вкарва в канализационната система и твърдото вещество се суши. Този тип тоалетна се нуждае от вентилационна система. Цената на тези тоалетни е доста висока - 25-50 000 рубли.

Обем на резервоара за тоалетна

Обемът на резервоара за тоалетна може да варира значително в зависимост от степента на натоварването и употребата му. Бък за 25 литра е достатъчно за семейство от трима души за около 1 седмица. Също така производителите на такива танкове много често посочват в цифри колко хора в семейството се изчисляват. Контейнер за отпадъци

Също така, крайното тегло на контейнера, което трябва да вземете, е много важно. Имайте предвид, че резервоарът ще трябва да се премести на определено разстояние, така че тежък резервоар ще бъде отнесен доста трудно. Резервоарът с капацитет от 12 литра ще тежи 14 килограма.

Вземете подходящ резервоар за отпадъци въз основа на вашия растеж. Например, високите хора не се поставят в резервоари с височина, по-малка от 31 сантиметра. Много често хората поръчват биотехнологии чрез онлайн магазин, но е по-добре да дойдат в салона и да видят принципа на функционирането му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради тоалетна за лятна резиденцияКак да се изгради тоалетна за лятна резиденция
Как да се изгради тоалетна в странатаКак да се изгради тоалетна в страната
Как да изберем лятна къща за лятна резиденцияКак да изберем лятна къща за лятна резиденция
WC тоалетна тоалетна чиния със собствени ръцеWC тоалетна тоалетна чиния със собствени ръце
Биолет - решение за странатаБиолет - решение за страната
Първите сгради на обектаПървите сгради на обекта
Устройството на тоалетна за лятна резиденция, проста, удобна, топла тоалетна в лятната резиденцияУстройството на тоалетна за лятна резиденция, проста, удобна, топла тоалетна в лятната резиденция
Летни тоалетни: правила за инсталиранеЛетни тоалетни: правила за инсталиране
Избираме тоалетна за странатаИзбираме тоалетна за страната
Топла тоалетна във вилатаТопла тоалетна във вилата
» » Кой да избере за лятна резиденция?
© 2022 BgDaning.com