BgDaning.com

В края на лятото - време е да споделите трайни насаждения

разделяне на трайни насаждения

Трайни насаждения като кореопис с големи цветове и копиевидни, скилидка циркус, пиретрум, възбудена лилавост, по-добре е да се разделят на всеки 2-3 години.

На 3-4-тата година на растеж, разделителите са засадени безстъблена иглика.

Изкопайте, предварително напояване, отстранете излишната почва.

След това ножът се разделя на ножове на малки парченца, нарязани корени, ако са много дълги и се оставят да изсъхнат, се засаждат в земята на разстояние 10-15 см една от друга.

Резетата трябва да бъдат поръсени с пепел, а засадените растения са добре отлепени.

Още през зимата разсадът ще има време да се утвърди. Тъй като храсталакът има свойството да бъде отгледан, е полезно да се изсипва всяка година свежа, хранителна почва.Повече от пет години могат да растат на едно място klopogony, miscanthus, goldenrod, phlox, astilba. Те ги разделят само за да получат посадъчен материал.

Същото важи и за божури - тревисти, ИТО-хибриди, дървесни. Те не губят декоративност (при условие, че ядат добре) в продължение на няколко десетилетия без промяна. Ако имате да споделите стария завод в средата на най-големите храсти запушват клин, опитвайки се да възможно най-малко увреждане на бъбреците. Скъсете един храст на няколко части с клин. Стандартните разфасовки трябва да се състоят от част от кореновата шийка (с 3-4 добре развити очи) и няколко корени.

През втората половина на август, когато вече са поставени бъбреците на следващата година, започваме да се разделяме домакин. Въпреки че може да расте на едно място за дълго време - 15-20 години. Но, според мен, след десет години храсталакът е по-добре да се подмлади. Изкопавам цялото растение, измивам корените на почвата с вода от маркуча и се разделям. На всеки деленик оставям 2-3 бъбрека. Ако са необходими повече диети, може да остане един бъбрек. Но в този случай храстът расте по-бавно.

Daylilies Hybrid (ако не е споделено през пролетта) започват да се разделят от втората половина на август. След цъфтежа трябва да копаете и да разклатите храста от земята, можете да го измиете с поток от вода и леко да го разделите на феновете. Цветарите често се разделят, без да копаят растение от земята. Кърмете шията на корена и изрежете вентилатора вертикално на две части до нивото на кореновата шийка (без да го травмирате). За по-добро вкореняване, вентилаторът, третиран с цитокининова паста, трябва да се излива с разтвор на "Хетероауксин".

Зъбчето ми е зъбно Бавно растение растение. Разделете го съкратено, с дебели корен-подобни корени, коренище за големи деленки, декоративният ефект ще дойде много по-бързо.

че споделят делфиния, трябва да изкопаеш неговия корен като коренище, да го изчистиш от земята и да го разделиш с ръце или да го нарязваш на няколко парчета с нож. Всяко бебе трябва да има поне едно бягство или обновяване на бъбреците. Често средната част на коренището е изгнила, в този случай е необходимо да се почистват или разрязват болните тъкани с нож. Всички повреди са покрити с пепел или бурен въглен.

ХОЙХЕРА са разделени на 4-5 години, тъй като долната част на растението е гола по това време и растението губи своите декоративни характеристики. Това трябва да се направи в края на август или началото на септември, по-късно разделяне е нежелателно, тъй като еленът може да замръзне през зимата. Заводът е изкопан и разбит на парчета. Всяка деленка трябва да има корени и няколко пъпки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Работи в цветната градина през майРаботи в цветната градина през май
Многогодишни цветя за градинатаМногогодишни цветя за градината
Трайни насаждения: една красива цъфтяща градина от година на годинаТрайни насаждения: една красива цъфтяща градина от година на година
Работата на цветар през май, част 3Работата на цветар през май, част 3
Цъфтящи трайни насажденияЦъфтящи трайни насаждения
Възпроизвеждане на трайни насаждения от храстови дивизииВъзпроизвеждане на трайни насаждения от храстови дивизии
Primrose: напусканеPrimrose: напускане
Цветя през августЦветя през август
Иглика от игликаИглика от иглика
Август в цветната градина - не забравяйте да го направите!Август в цветната градина - не забравяйте да го направите!
» » В края на лятото - време е да споделите трайни насаждения
© 2022 BgDaning.com