BgDaning.com

Отглеждане на картофи в наклонените редове - схемата ми за обратна връзка и кацане

картофи в наклонени редовеТази очарователна история е още една ярка демонстрация на факта, че навиците са добри, когато трябва да придобиете опит. И как да получите ръка, така че можете да опитате да пренапишете старите правила.

Наклонени редове

Вечерта имах друг номер, прекарах нощта с него и на следващата сутрин реших да допринеса за националната банка опит - ще опиша метода си за засаждане на картофи. Аз съм на 68 години и бих искал да споделя знанията и наблюденията си с други собственици на дачи! Може би някой ще ми даде съвет. Когато купихме парцел от 25 000 квадратни метра в селото през 1987 г., нямаше край на радостта ми. Започнах да се оглеждам, да гледам, да се консултирам. И това беше моят един приятел, отдавна от времето на градинаря, който ме разпитва подробно за земята, за сайта (независимо дали е вода, независимо дали това е дори по-далеч, и т.н.), се препоръчва растението картоф не е обичайния метод на квадратни клъстер но със скосени редове (фигура 1).

Идеята ми изглеждаше интересно. Но когато дойде време да засадим първата ни реколта, съпругът ми и аз започнахме кавга: искаше да посадим по дяволите и аз съм приятелка на момиче. И всеки от нас стоеше сам. В крайна сметка решихме да продължим принципа "и нашите и вашите", а след това да сравним кой пропусна кого. И ние поставихме пет реда по нов начин (между редовете - 70 см, между растенията в редове - 20 см) и 31-годишен. И всички легла бяха с дължина 12 м и ги поставиха от изток на запад.

В крайна сметка, от тези пет серии, ние ядохме всичко (и нашето семейство - 10 души), и дори през есента изкопаха 8-15 кофи от всяка. И от лехите на дядо, събраха само 28 кофи. И това направи впечатление за съпруга си, че оттогава той никога не е искал да чуе за древните засаждане! Така че ние отглеждахме картофи успешно в продължение на няколко години. Но аз, така да се каже, пъхна ръката ми и аз исках да експериментирам. Началото на само едно или две легла и завършило, както обикновено, цялата градина след метода, който изобретях, неизменно показваше отлични резултати. И това се състои в това.

Хълмовете в пръстените

Аз направи серия от 1 м ширина при тях с едни и същи интервал копаят ями с диаметър 40 см и дълбочина 12-15 см Част от изкопаната земя хвърлят надлъжни ръбове по краищата на цветни лехи, а някои -. Точно в средата на кладенците, ме вкара в края на ринга ровики (така аз и земята се разхлабват, всъщност той много се изисква от мен много скоро). На фиг. 2 показва тяхното местоположение един спрямо друг в съседните легла. Всеки такъв ров разпадна пепел, хумус, изложени в кръговете на 7-8 грудки и се покрива с почва, взета от seredinok, - тогава се образуват вдлъбнатини наподобяващи купа. Какво да правя със земята, останала по ръбовете на леглата?

Запазвам го за заглушаване. В допълнение, тези гребени защитават в началото на покълващите кълнове от студените ветрове.

Щом се покачат на 15-20 см, аз ги засадя с главата. И когато след два или три дни картофите пак скачат, аз пак заспивам с него и ще го направя, докато почвата в хребетите бъде завършена.

Попитайте: и местата, където са разположени кутиите вътре в пръстените с растящи картофи, са необходими? И ги насищам с хумус и в тях изливам вода с поливане. Това е много удобно: тук, като че ли, вие сте мулчиране (понякога с хумус аз добавя пепел там), и водата веднага тече до корените на растенията, без да се разпространява над леглата. И отглеждането на картофи с този метод на засаждане е просто невероятно! Заводът е мощен, красив, гледайки храстите е удоволствие.

И когато изкопаете реколтата, няма никакво ограничение за радостта изобщо. Няма да повярвате: няма почти никаква земя - чисти клубени (така че трябва да работите с бижута с лопата, за да не ги повредите). Веднъж с три засадени торби (в този момент направих 12 легла), събрахме 1500 кг картофи. Това беше страданието! По онова време съпругът ми и аз все още работехме, отидохме до дачата само през уикендите, така че през всичките два дни останахме за раздразнение с картофи и все още нямахме време да минем повече от два реда. Но в страната (и дори през есента) и други неща над покрива.

Казвам на съпруга си: "Ще трябва спешно да се оттеглим или да сме в отпуск по болест - няма да можем да направим нищо". Но те не го направиха, а просто наеха четирима помощници: едната беше копаеща, втората беше вдигната, третата не можеше да излезе на количката, а четвъртата се сортира и изпратила до мазето. Всичко мина около седмица. Вярвайте или не, но това беше така.

Накратко, това според мен е удобен и добър начин за отглеждане. И, вярвам, че е идеален за онези летни жители, които имат малка градина. Повярвайте ми, ако растете по този начин и всичко е навреме, картофите няма да ви разочароват!Посъветвах много от познатите му и почти всички от тях бяха много доволни.

И тези, които ме негодували за намек, просто искаше да седи на дървото и се оставя да се развали: Мисля, че през пролетта на новия метод ще бъдат засадени, нищо повече картофи, няма да направя, а през есента ще запълни чанти грудки. Не, скъпа, всичко се нуждае от внимание и любов и всичко е наред. Никой, който не се хранеше, поливаше и нямаше превантивна поддръжка, не се отказа. Ако чуете от някой за нов метод на култивация, който дава безпрецедентни култури, които нямат нищо общо, не вярвайте, че го изневерявате. Просто искам да ви напомня, че когато се засаждате в пръстеновидни раси, постоянното засаждане е една от основните тайни на успеха.

"Лоши" легла

В моята практика имаше още един случай. Веднъж засадих различни Невски и американци. Картофите буквално се издигаха пред: храсти около 1 м високи, здрави, силни. Започнаха да цъфтят, а след това буболечките се появиха, но толкова много, сякаш от всички квартали до нас специално летеше. Съпругът ми е купил отровата и е на път да се пръска за кацане, а аз казвам: "Чакай малко, аз ще отида за няколко храсти на пръв бъдат разбити за поемане на храната, а след това вече да започне да се отровят врага." И тук отивам, изкопавам един храст - и аз не намирам нищо под него. Второто издърпайте - отново нищо. Аз изкопах още три храсталаци и дори няма яйчници!

Мисля, че всички са пристигнали. Не леглата, а измамата: красотата на върха - в празнотата. Бях разстроен ужасно. Казвам на съпруга ми: "Вземете сърпа, изрежете всичко в корена. Картофите са угоени и вече няма да има полза от тях. " И той не е в нито един: "Да, това е болезнено красиви храсти, а след това какво! Съседите ще се смеят, ще кажат, казват те, че сме напълно луди. И отговорих: "Нарежете и не спори. Така че поне ще има шанс. И есента ще покаже, че да. "

Като цяло съпругът отишъл на сърп за работа. Съседите, разбира се, podnachivali и кикотене, но ние героично претърпели. И забравих за тези неуспешни легла, защото "нормалните" картофи поискаха грижи.

Време е да изкопаете реколтата. Вечерта пристигнаха помощни внуци. Сутрин закусваха, съпругът ми отиде с тях в градината и останах да мия съдовете и започнах да подготвя вечеря. Нямах време да се справя, съпругът ми влиза и лукаво ме гледа. Аз го питам на челото: "Е, има ли нещо на тези" лоши "легла?" "Няма нищо", отговаря той. И сякаш имах електрически шок. Бях в градината и моите внуци вече бяха уволнени, когато угоените картофи нараснаха. Тя хвана една лопата, изкопана и ... не повярва на очите й! Във всеки храст от 22 до 28 гладки, големи и красиви картофи!

Средства, правилно Аз действах, след като реших да се отърва от прекалено великолепните върхове, които не бяха навреме на разголжала!

Тук нашият ред дойде да се смее на нашите съседи, защото след нашия триумф те се опитаха да копаят картофите си по това време, че не видяхме, дори през нощта.

Ето една толкова поучителна история. И затова искам да обръщам внимание на всички дача-никам-читатели: жизнените наблюдения също са най-ценното преживяване. Огледайте се и помнете всичко, това е задължително полезно.

И още нещо, което искам да кажа. Никога не давайте свободно посадъчен материал, макар че ще вземете 5 копейки за него, в противен случай рискувате да загубите реколтата си. И не обработваме химия от бръмбар картофи преди засаждане, защото всичко това отрова ще остане в клубените (че вие ​​и всички видове нелечими заболявания по-късно е, същата алергия, например, който сега е кръстен почти бич на човечеството).

И не хващайте къщичките на Вашите сайтове! Ние, когато купихме дача, решихме да ги обесим от голяма любов за всяко живо същество. Съпругът направи 16 парчета, да красиви! И, разбира се, грабливите го благодариха напълно за това. Господи, това, което направиха в градината, сега е страховито, дори да си спомня. Първо, те нападнаха домати и дори разкъсаха филма върху оранжерията. После превключиха на череши, круши и грозде.

И тогава започнаха да се разболяват във всички легла, всички се хващаха за нещо там, растенията бяха издърпани. Като цяло от тези помощници някои твърди загуби. През следващата година премахнахме всички къщички и сключихме неограничено споразумение с врабчета и тикви: през зимата ги храним на сметището, а през лятото те ни помагат в борбата с гъсеници. И те работят толкова добре, че понякога нямаме нужда от себе си! Много полезни птици. И е толкова приятно да видите как се разхождат из градината ни по целия свят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Имя (фото) засаждане и грижиИмя (фото) засаждане и грижи
Успешен начин за засаждане на картофи под мотоблок - ще споделят опитУспешен начин за засаждане на картофи под мотоблок - ще споделят опит
Ранни картофи - реколта през юниРанни картофи - реколта през юни
Уфа жители ще могат да закупят земя за жилищно строителствоУфа жители ще могат да закупят земя за жилищно строителство
Схемата за засаждане на картофи под лопата - моята обратна връзкаСхемата за засаждане на картофи под лопата - моята обратна връзка
Строителство на 12 милиона квадратни метра недвижими имоти, одобрени в Москва през 2017 годинаСтроителство на 12 милиона квадратни метра недвижими имоти, одобрени в Москва през 2017 година
Картофите под сено се нуждаят от котка в сенотоКартофите под сено се нуждаят от котка в сеното
Развъждане на пилета или живеещи в провинцията за душата и сърцетоРазвъждане на пилета или живеещи в провинцията за душата и сърцето
Седемдесет и пет кофи от картофи от участък от 1,5 хектараСедемдесет и пет кофи от картофи от участък от 1,5 хектара
Отглеждане на картофи в барел - моята обратна връзкаОтглеждане на картофи в барел - моята обратна връзка
» » Отглеждане на картофи в наклонените редове - схемата ми за обратна връзка и кацане
© 2022 BgDaning.com