BgDaning.com

Защо умират семена и покълнали млади растения?

Имате ли такова нещо - засадени семена, и те се изкачиха и изсъхнаха? Или proklyunilis и умря? Това се случва. Нека видим защо това се случи. Нека разгледаме основните причини, скрити в почвата.

Обърнете внимание на произхода на почвата. По наше мнение, добрата почва може да бъде токсична, съдържаща вредни вещества за растенията или младите филизи. Земя, за засаждане трябва да бъде екологична.


Защо умират семена и покълнали млади растения?

Може би сте поставили в тежка, твърде гъста почва? В този случай водата може да не навлезе в семената или да се проследи до дъното. В такава почва семената могат да се задушат поради липса на въздух. Може би сте забелязали, че специален, за разсад почвата, много мек, насипно, дори, отколкото прилича на памук.

Между другото, дори моят съсед в страната, стар пенсионер, вече се присъедини към възможностите на Интернет. Ние, обаче, в градинарската икономика, за съжаление няма терминал. Ето защо има само възможност да се плаща карта за интернет банкиране през Интернет. По принцип, както казва той, за попълване на сметката ви с банкова карта, това е много удобно и не е нужно да оставяте дача си някъде.

Може да използва прекомерно оплодената почва. В този случай семената просто могат да се изгарят. Основата на кълняемостта ще бъде надута. Тъй като човек и растенията са вредни за излишъка от витамини. Ако почвата е оскъдна, ахените ще покълнат, но в крайна сметка, поради липса на витамини, те ще умрат.Заразените или слабо третирани семена ще умрат не само самите, но и ще заразят съседните семена. Може би в самата земя кутиите са патогенни микроби. Дори обикновената градина, взета през есента, непосредствено след прибирането на реколтата, може да бъде вредна за младите растения. Ето защо, такава земя, най-добре преди засаждане, загряване до 60 градуса или лечение с обичайния разтвор на калиев перманганат.


когато семена за поливане се движат

Ако семена се движат по време на напояването, това може да доведе до смърт на разсад. Корелето трябва да е на дъното и с такава политация да се премести и младото растение губи своята ориентация. Каквото и да не се случва, може да бъде покрито с агрофилм. Тя преминава вода, въздух и държи семената на правилното място. Тъй като филизите покълнали филм, стреляйте.

Дълбокото засяване не позволява кълняемост. Зърнените храни не могат да си проправят път към светлината, това води до смъртта им. Малките семена трябва да се засаждат до дълбочина, не по-голяма от 3 пъти, отколкото тяхната дебелина, а не дължина. Големи семена до дълбочина, надвишаваща не повече от 4 пъти тяхната ширина.

Висока киселинност на земята насърчава развитието на почвени гъбички. Гъбите ще задушат прясно покълнали кълнове. Проверете киселинността на почвата не е трудно.

Разгледахме основните причини за смърт на растенията, които могат да възникнат от състава и качеството на почвата. Те не говорят за кълняемост, модифицирани семена, замразени, прегрява, което е от значение. Нека ахените ви покълнат!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отглеждаме доматен разсад в апартаментКак да отглеждаме доматен разсад в апартамент
Защо падат младите ябълкиЗащо падат младите ябълки
Защо не изникват семена?Защо не изникват семена?
Как да прекарате интернет в къща?Как да прекарате интернет в къща?
Колко рано да се "събуди" семена от моркови - моят методКолко рано да се "събуди" семена от моркови - моят метод
Защо разсад не растат и са болни - 12 най-чести причиниЗащо разсад не растат и са болни - 12 най-чести причини
Лавандула от семена - отглеждане (фото и видео)Лавандула от семена - отглеждане (фото и видео)
Бързо на краставици - какво да правяБързо на краставици - какво да правя
Избираме разсад за вилаИзбираме разсад за вила
Погрижете се предварително за безопасността на парцела в странатаПогрижете се предварително за безопасността на парцела в страната
» » Защо умират семена и покълнали млади растения?
© 2022 BgDaning.com