BgDaning.com

Така че си струва да изгаряте храстите с вряла вода?

За да се отървете от вредителите на плодови храсти, някои градинари изгаряща вряла вода с вряща вода (гореща вода). Много от нашите читатели не са чували за това, а онези, които са го чули, се отнасят с това с недоверие и предпазливост. Така че си струва да изгаряте храстите с вряла вода?

Затова е необходимо да се обърнем към въпроса защо се прави тази процедура. Оказва се, че заедно с корените и старите издънки на храстите, малки вредители успешно презимуват - акари, листни въшки и други.


за поливане на храсти

Те се събуждат от зимата и започват да се размножават отново. Някои вярват в това поливане на храст с вряла вода в началото на пролетта, преди оток на бъбреците те напълно ще се отърват от вредители за една година. Всъщност - това не е!Първо, няма да можете да обработвате всички храсти, но зоната на увреждане на нови цветя и издънки ще се увеличи и растението може да се "разболее" през цялата година. Освен това, всеки знае, че растенията, както и хората, също изпитват стрес от гореща вода, особено от вряща вода.

На второ място, в наше време има много инсектициди, които могат да бъдат обработени рано през пролетта във всички храсти от плодни култури и това не уврежда самите растения.Най-доброто от всичко третирайте с гореща вода с добавяне на пепел или сода. Използваме пръскачка и я прилагаме равномерно върху пъпките и издънките, които формират. Някои хора съветват вместо пепел използвайте чесън, но това не е най-добрият вариант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървете от листни въшкиКак да се отървете от листни въшки
Как да се отървем от мравките в странатаКак да се отървем от мравките в страната
Как да се отървем от листни въшки на френско грозде, отколкото да обработвате френско гроздеКак да се отървем от листни въшки на френско грозде, отколкото да обработвате френско грозде
Как да предпазим домашните растения от вредителиКак да предпазим домашните растения от вредители
Инфузии и народни средства за пръскане от вредителиИнфузии и народни средства за пръскане от вредители
Народните средства за обезпрашаване на цариградско грозде - това ще ви посъветвамНародните средства за обезпрашаване на цариградско грозде - това ще ви посъветвам
Народни средства за насекоми и болестиНародни средства за насекоми и болести
Болести и вредители от червено френско гроздеБолести и вредители от червено френско грозде
Контур на мляко - употреба за медицински целиКонтур на мляко - употреба за медицински цели
Рецепти от вино от билкиРецепти от вино от билки
» » Така че си струва да изгаряте храстите с вряла вода?
© 2022 BgDaning.com