BgDaning.com

Какво представлява байкалът em-1?

Съдържание:


 1. Историята на развитието на биопрепарацията

 2. Какво представлява Baikal EM-1?

 3. Механизъм на действие на Baikal EM-1

 4. Предимствата на Baikal EM-1?

 5. В какви видове лекарства се произвежда?

 6. Недостатъци на Baikal EM-1

 7. От мое име

 8. Как да приготвим разтвор от концентрат


Не много отдавна, след като посетих един от известните супермаркети, открих за себе си нов много необичаен продукт, наречен "Baikal M-1". Това беше бяла пластмасова бутилка със зелен стикер. Интересувах се и реших да го купя.
Веднага трябва да се отбележи, че това лекарство не е някакъв нов тор. Това е биологично активно вещество, състоящо се от няколко щамове на бактерии, които позволяват след излагане да почвата повече плодородна почва - или по-скоро, хумус.

Позитивно променя киселинността на почвата от киселинна до леко алкална (от 3-5 до 7 pH), което се изисква за отглеждане на основните градински култури.


Литиева бутилка от препарата Литиева бутилка от препарата "Baikal M-1"

Историята на развитието на биопрепарацията

След поредица от неуспешни опити с селскостопански инсектициди и хербициди в ХХ век, които унищожават милиони квадратни километра ниви и градини, някои учени започват да търсят нови начини за борба с плевелите и увеличаване на добива на полезни растения.

Дали младежът, през нощта, пиян и винаги крещи пред входа ти, с който си просто уморен да спориш? В този случай можете да се обърнете към цялата къща или веранда и да купите интерком Ферама Loft на intercom.rf, който ще ви служи дълго и верен служба. Използвайки това модерно електронно устройство, ще можете напълно да се насладите на вашата почивка във вашия апартамент.

Част от експериментите преминаха по пътя на създаване на биопрепарати. Големият успех в това е постигнат от японския професор, доктор на селскостопанските науки Teruo Higa, който създаде инструмент, който помага на полезните растения бързо да увеличат теглото си и да увеличат добива. В Русия също не седяха безучастно и един мъж като Шублин Пьотър Аюшевич заедно със своите колеги създадоха подобна биопрепаратура, която получи търговската марка и написа името "Байкал ЕМ-1".

Какво представлява Baikal EM-1?Този препарат съдържа висока концентрация на щамове от специални бактерии, които перфектно съществуват едно с друго, което позволява по-ефективен растеж на културата чрез подобряване на полезните свойства на почвата.

Механизъм на действие на Baikal EM-1

В замърсената почва се въвежда лекарството. Млечнокиселите бактерии участват в разграждането на органични отпадъци и вредни микроорганизми. В резултат на това се образуват полезни вещества, които незабавно се абсорбират от растенията. Този процес създава определен цикъл от вещества, който има положителен ефект върху растенията и стимулира растежа им. Когато "храната" завърши, бактериите умират и трябва да направят нови свежи щамове.

Какви са предимствата на Baikal EM-1?


 • Подобрява свойствата на почвата, замърсена с патогенни микроорганизми

 • Има лек положителен ефект върху почвата

 • Единичното приложение увеличава добива с 15-30%

 • Многократното периодично приложение може да увеличи добива с 100-150%

 • Превръща органичната материя в хумус

 • Премахва неприятните миризми от боклука

В какви видове лекарства се произвежда?

Наркотикът под тази марка се произвежда в няколко форми, сред които може да се разграничи: • екстракт

 • разтвор

 • компост

 • EM-5 (предотвратява заразяването на растенията и възпроизвеждането на вредители)

 • Urgas (създаден от рециклирани органични отпадъци).

Недостатъци на Baikal EM-1

Като такива няма недостатъци в това лекарство. Въпреки това: • Решението изисква внимателна подготовка (голяма доза може просто да "изгори" листата на растението.

 • Необходимо е и желателно ръчно да се пръска

 • Бързо свършва (можете да направите своя собствена)

 • Относително висока цена (цената на концентрата от 400 рубли)

От мое име


 • Ефектът на лекарството дава положителен ефект върху почвата с много мулч. Пръскането и поливането на пясък е загуба на пари. По-добре ги давайте на бедните. По мое мнение най-добре е да се въведат в оборски тор и отделени плевели, които все още не са разпределени - процесът се ускорява понякога.

 • Наркотикът трябва да се прави периодично. Епизодичното и еднократно въвеждане в личните ми експерименти не е подобрило нищо.

 • Не прилагайте лекарството в дъждовно или обратно горещо време. Полезни бактерии се измиват или умират от високи температури.

 • Лично той се опита да създаде клонинг на Байкал, но очевидно леко преекспонирал и получил много стръмна течност.

 • Предвид цената на лекарството трябва да бъде по-внимателен подход към евентуалното му приложение. Отново повтарям, че е най-добре за тях да се хвърли не pereprevshuyu органични на сенчесто място. Така че, най-добре е да разлеете компост.

Видео за това как да се приготви разтвор от Baikal EM-1 от концентрат

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Торове baikal: същността и ползите от em-наркотици, използването на концентратТорове baikal: същността и ползите от em-наркотици, използването на концентрат
Любима къща, реколта, прибиране на реколтата.Любима къща, реколта, прибиране на реколтата.
Байкал е ефективна модерна ем-подготовка за бързо компостиранеБайкал е ефективна модерна ем-подготовка за бързо компостиране
Хумус - какво е да готвите и да го използватеХумус - какво е да готвите и да го използвате
Коприва и тор, и излекуванеКоприва и тор, и излекуване
Изкуството на компостиранетоИзкуството на компостирането
Прилагане на baikal em-1 в оранжерииПрилагане на baikal em-1 в оранжерии
Приложение на тор байкал em-1Приложение на тор байкал em-1
Органични торове на вашия сайтОрганични торове на вашия сайт
Топ 3 вида торове от бананова кора за вътрешни растенияТоп 3 вида торове от бананова кора за вътрешни растения
» » Какво представлява байкалът em-1?
© 2022 BgDaning.com