BgDaning.com

Вентилация на оранжерията.

Вентилация на оранжерията.

Опрашването на формирането и цветята на яйчниците в домати се извършва само в онези случаи, когато оптималната температура се поддържа в оранжерията и прашецът е сух.
Доста често е възможно да се види как двете съседни обекти в единни оранжерии, с една и съща технология и сортове - в оранжерия растенията са пълни с прибиране на реколтата, а вторият не е нищо друго, особено в първите два ръцете.

Обстоятелствата са еднакви: собственикът на първата оранжерия има течение от всички страни, а вторият собственик по време на цъфтежа заплита растенията, за да ги предпази от замръзване. Такава "баня" причинява щети повече от всички замръзвания, болести и вредители взети заедно.

Фактът, че при висока температура, прашец е стерилна и влагата във въздуха се утаява върху растения, заедно с прашец на цветята много навлажнени. В резултат на това няма обичайно опрашване на формирането и цветя на яйчниците от плодове. Въз основа на това в горещ слънчев ден аматьорски растения домашно парникови често носи повече вреда, отколкото полза, и колкото по-структура, толкова повече неприятности.

В такива дни температурата на околната среда в оранжерията, особено в горната й част, може да бъде около 4050 ° С, заедно с това, влажността на въздуха пада бързо. Такива условия са в повечето случаи в пустинята и са по-подходящи за кактуси, но не и за местните влажни тропици. Заедно с тази млада и оставя листя от доматите да изсъхват и яйчниците и цветята падат.

Всеки градинар се опитва да намери изход от тази ситуация, в съответствие с опита и възможностите си. Някои се опитват винаги да живеят в градината, ако е необходимо да отварят или затварят всички прозорци и врати. Други прибягват до различни трикове - белина или полупрозрачни стъклени подслон материали, сянка растения, нанесете лек мулч и др трета подходящи за различни отвори, често - .. В страничната стена, най-малко - в края на краищата.За растението най-добрият вариант за поставяне на прозоречното крило е колкото е възможно по-далече от него, така че да няма студен течение, но заедно с него трябва да осигури пълно отстраняване на топъл въздух от оранжерията.

За да се намали влажността на въздуха в оранжерията, по целия периметър на всеки 2 метра трябва да има прозорци с достатъчни размери. Но ако вентилационните отвори са разположени само на страничната стена, горната част на оранжерията, над отдушника се формира "възглавница" на прегрята въздух, който в топли, слънчеви дни върховете на практика завод "тостове".

Най-прост и евтин начин да се отървете от влага и топлина в оранжерията - това е в допълнение към отворите на страничните стени от двете страни на края на парникови в най-горната част, за да падащото напречната греда. Това ще гарантира сравнително добра вентилация и следователно ще подобри условията за опрашване на образуването и цветята на яйчниците.

Но най-добрият вариант от гледна точка на ефективността на отстраняване на прегрята въздух - правя го отвори в покрива, най-добре е в горната част (по билото), това, което не трябва да бъде разкрита на дъното и на върха, т.е., той е длъжен да седне оранжерии кон ... Такава траверса трябва да бъде тясна, но по-дълга, тъй като това ще създаде перфектни условия за проветряване на оранжерията. И желаният от тях размер трябва да бъде не по-малко от 10% от площта на оранжерията.

Това подреждане на вентилационните листа в оранжерията напълно ще реши всички температурни проблеми и ще осигури много висока плодова връзка на растенията. В един момент, такива трансформати ще предпазват растенията от повечето болести, сред тях и от късната афера.

V. Loiko
Вестник САДООДОД № 19, 2010.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къде да намерите оранжерияКъде да намерите оранжерия
Защо на черен пипер няма яйчници (пъпки)Защо на черен пипер няма яйчници (пъпки)
Защо не краставиците растат в яйчниците?Защо не краставиците растат в яйчниците?
Как правилно да водата доматиКак правилно да водата домати
Защо домати не цъфтят в оранжериятаЗащо домати не цъфтят в оранжерията
Защо пипер изхвърля яйчниците и как да се справя с неяЗащо пипер изхвърля яйчниците и как да се справя с нея
Тайните на отглеждането на домати.Тайните на отглеждането на домати.
Какво трябва да направя, ако доматите падат в оранжерия?Какво трябва да направя, ако доматите падат в оранжерия?
Какво да направите, ако домати не са вързани в оранжерияКакво да направите, ако домати не са вързани в оранжерия
Какво ще стане, ако семената от краставици в оранжерията станат жълти?Какво ще стане, ако семената от краставици в оранжерията станат жълти?
» » Вентилация на оранжерията.
© 2022 BgDaning.com