BgDaning.com

Къде е най-добрият начин да се създадат компост ями и купчини

Къде е най-добрият начин да се създадат компост ями и купчини

Компост ями, компост купчини ... Къде да намерят място за тях, в случай само петстотин квадратни метра земя са на разположение? По-лесно е да се приготвят органични, а на мястото на предложените компост ями да растат допълнителна краставица.

Мога да предложа вариант, как да растат на едно и също място екстрактурно-краставици и компост. Не вярвайте? Няма купчини, няма дупки. Но ще бъде необходимо да се изградят кутии, а в тях да се поставят всички възможни органични отпадъци в бъдеще на домакински боклук (разлагащи се, разбира се). Така че, удряме дълга, тясна и голяма кутия без дъното на най-дръзките дъски, само че е необходимо без пукнатини.

Приблизителни размери: 5 м дължина, 1 м ширина и 0,8 м височина. Ние компактираме земята някъде в усамотен ъгъл на парцела, но осветена от слънцето и инсталираме кутия. На дъното лежат клони, слама и започват да се зареждат отпадъци, докато се натрупват - през лятото.

Ясно е, че през зимата цялата органична материя няма да се разпадне, горният слой все още ще бъде нехомогенна. Изхождайки от това в началото на пролетта, след като изчисти снега от напълнената кутия, съдържанието трябва да бъде размразено възможно най-скоро, покрито с филм, напояващо се с топла вода.

Размразеният компост ще трябва да се обърне, като се преместят долните слоеве нагоре и всички неизгорени отпадъци се сринат. Нивото на компост в кутията трябва да бъде на 40 см под джантата (допълнителните могат да бъдат отстранени и за други нужди). В края на облицовката на облицовката и пост на повърхността, кутията трябва да бъде покрита с филм по-плътно - нека се затопли.По-късно dotyanet чанта с събрани през есента pochvosmesi за разсад за оранжерии, разкриването вече затопля компостиране кутия и nasyplete най-горния слой плодородна pochvosmesi: .. торф, оборски тор, хумус, лист градина земята и т.н. слой трябва да бъде см 20, така че до границата също остави 20 см от изоставено място. Изравнява се, излива се топла вода и - отново под филмовия подслон: отоплението ще продължи скоро.

По времето, когато се затопли, е възможно да се започне сеитба на семена от краставици (или засаждане на вече подготвени разсад). Сеитбата е възможна на две линии, отдалечавайки се от ръба на кутията 10-15 см, а между растенията - 20 см. По времето, когато камшикът ще започне да се удължава, те ще трябва да Сякаш насилствено се спуска по стените на кутията. С течение на времето кутията като цяло ще се скрие в листата и ще се превърне в истински орнамент на градината.

И докато разсад (или кълнове) се нуждаят от специални грижи, не забравяйте] ги покрийте с фолио плътно (в противен случай и двойно, ако студено, а през нощта, с изключение може би зебло), в полза на място за растеж, ние напуснахме , Podkarmlivat краставици не трябва да: растат след това на komsvetlo синьо-пост! Докато не го отворите напълно, освен това не се изисква вода - филмът няма да позволи изпаряването на влагата.

Също така е вярно да се отглеждат ряпа, салати и дори тиквички в компост. А събирането на ранно производство (краставици ще бъдат в състояние да се справи целия месец преди HA!), Окапването на земята в полето: разтвор на калиев перманганат, напълно възможно да има време да расте веднага ранно узряване тиква.

И къде да поставим нови отпадъци, питате? Тъй като никой не забранява изграждането на втора кутия и я запълва за следващата пролет. И първият, който вече е свършила за своите, отново обърнете и да оставите pereprevat доколкото е възможно, да узреят до следващия сезон: двугодишен хумус оценени почти теглото си в злато и разсаждане, и при попълване на леглата за зеленчуци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Градински хеликоптер: защо е необходимоГрадински хеликоптер: защо е необходимо
Как да се подготви компост в страната на природни съставкиКак да се подготви компост в страната на природни съставки
Тайната на купчината компостТайната на купчината компост
Компостирайте със собствените си ръце в кутияКомпостирайте със собствените си ръце в кутия
Домашно компостиране и компостиранеДомашно компостиране и компостиране
Компост подготовка в batovКомпост подготовка в batov
КомпостиранеКомпостиране
КомпостКомпост
Компост ямаКомпост яма
КомпостиранеКомпостиране
» » Къде е най-добрият начин да се създадат компост ями и купчини
© 2022 BgDaning.com