BgDaning.com

Как да се грижим правилно за гроздето през цялата година

Как да се грижим правилно за гроздето през цялата година

Тази древна култура - отглеждането на лозата - има нужда от внимание от страна на производителя през целия сезон, защото тогава голяма част от работата и няма средно или между тях, особено тези, с които може да се пренебрегне. Това е просто обяснение - растението за грозде е много гъвкаво и отговаря на всяко въздействие върху грижата за него. На тази основа е необходимо да се грижите за гроздето през цялото време, когато расте на вашия сайт.

Съдържание:

 • Грижа за грозде през пролетта
 • Грижа грижи през лятото
 • Грижа грижи през есенния сезон

Грижа за грозде през пролетта

Най-вероятно, сериозен сегмент от сезона за развитието на грозде - пролетта. Точно сега се полагат основите или основите, от които ще се изгради крайният резултат - колко високо и обемно ще бъде реколтата от грозде.

При местните климатични условия първата работа започва през април.

Тук ще е необходимо:

 • Премахнете зимната обвивка от лозата.
 • Укрепване на перките лозови насаждения (или вертикално, или с наклон).

Заедно с това, доста често в гроздовият храст, е възможно да се намери бяло оцветяване, причинено от влагата. Не е задължително да се плашите - тази нападение ще изчезне само след известно време.

В момент, когато мивката в земята опасността от слани се върне, гроздове издънки и ги разгърне пергола така, че част от плодородни лозя са в долния тел последователност.

Моля, имайте предвид, че ако в края на отварянето забележите на храст предразположеност към заболявания, които са били в последния сезон, е по-добре да бъдат безопасни и профилактично лечение на грозде подходящи средства (оптимално, така че вече са се оказа, когато се използва по-рано). При благоприятни метеорологични условия (в момент, когато топлото време изобщо) в края на 10-ия ден на този месец е възможно да се извърши кацане на младите лози растения.

Не е необходимо да се засаждат прекалено често, гроздовите храсти трябва да бъдат редки - това е условието за получаване на впечатляваща култура. За да се постигне това, е необходимо няколко пъти (в повечето случаи три, достатъчно) да се извадят излишните издънки на лозата. Направете го по-добре по онова време, в момент, когато новите издънки на грозде са по-малки в сантиметри 40.

Този метод, който позволява оптимално разпределение на хранителните сокове на лозата, е съпроводен от следните стъпки:

 • Рязане на ненужни бъбреци.
 • Отстраняване на леторастите в основната област.
 • Фунгицидно третиране на храсталака за предотвратяване на болестите по гроздето.

С идването на май, ще бъде полезно да направите три U:

 • Заздравете свежите издънки на лози по телена решетка
 • Оплодете растението за един и половина до седем дни преди цъфтежа му с подходящи фуражни препарати (в консистенция-течност)
 • Отстранете след началото на цъфтежа излишните яйчници на лозата, така че да няма тежък товар върху храста

По това време на годината градинарят е длъжен да насочи собствените си действия, за да гарантира, че природата не пречи на това да прави собствен бизнес за растението.

Грижа грижи през лятото

В края на лятото, за да се грижите за гроздето, ще трябва да работите по този сайт и да направите следното:

 • Редовно счупване на растението, за да се гарантира, че лозата е положена на собствена дължина в рамките на 1,5 метра или допълнително един метър и 70 сантиметра.
 • Тъй като храст е типично pasynkovanie, трябва да извършите следното систематично (и най-важното - навременно) нарязани формира върху него доведени деца, така че растението не се пръска собствени хранителни ресурси и достатъчно, за да отговори на нарастващите издънки и ягодоплодни узряване гроздето.
 • За плодовете имаше слънчева светлина в достатъчно количество, за да отиде, някъде от средата на лятото, не е достатъчно да отсече листата на гроздовия храст.

На първо място, лятото и до средата му са насочени няколко пъти (и ако е необходимо - повече), за да оплодят растението.

Квалифицираните градинари препоръчват следната комбинация от торене (за количеството вода в 10 литра):

 • База - кравешка тор, тя се приема в килограми 2.
 • Към сместа добавете в грамове: 30 суперфосфат, 20 нитрофосфат и 50 дървесна пепел.

Отново опита на насочено това торът по-късна дата не е желателно, тъй като разширяването на отглеждането на грозде не допринася за неговата устойчивост на студената зима и растението не може да оцелее. В дъждовно лято ще бъде необходимо разхлабване на почвата, защото в случай, че се формира земна кора (твърда кора), въздушното пространство до корените ще бъде ограничено и това ще повлияе на завода съответно.Сериозна лятна активност ще бъде ежедневното наблюдение на растенията, за да се открият първите индикатори за всяка болест.

Видимите симптоми са жълти и бели неестествени петна по храстите. Ако се намерят, препоръчително е обработката на грозде без забавяне, с лекарства, които могат да преодолеят заболяванията.

В домашни условия най-често се наблюдават такива заболявания като:

 • Фалшив прах, или както се нарича мана, причинена от паразитни гъбички. Лечението с течност Бордо (или подобни препарати) се препоръчва.
 • Пепелица или оидиум - по името на гъбата, какво я причинява. При тези условия градинарите практикували пръскането на лозята със сярен цвят (колоидна сяра).

режим на обработка на информацията - 2 пъти: в началото на юни (1) Юли (2), заедно с това го правят комплекс (в един момент срещу двете болести с един коктейл), както и че не е имало паяк кърлеж, добавя към всяко средство за това.

Много от тези, които растат грозде, но друг използвате неестествено допълнителни цветя опрашване лози (най-прост метод - otryahivaniya тях да се сложи върху чиста стъклен буркан литър). Основната цел на летните работи е да помогне на гроздето да понася и да ражда плодовете си - плодове.

Грижа грижи през есенния сезон

А сега по отношение на последната есенна работа по грижата за лозата, по времето, когато сте събрали плодовете на собствения си труд - плодовете на гроздето.

Разбира се, необходимостта и целта на работата по това време е да подготвим правилно нашите собствени растения за зимата, за да оцелеят през годината, а през пролетта всичко започна на първо място.

За да направите това:

 • изпратен да осъзнаят, че в края на лозата на прибиране на реколтата, което дава енергия на децата си, тя не е силна и трябва да го подкрепят, или, според втората емисия, така че тя трябва да компенсира силата, прекарано на плодовете.
 • Освен това е необходимо да се спре растението, за да се предотвратят атаките на инфекциозни заболявания върху него и увреждането му от вредители. Освен това, след като реколтата е завършена, нищо не пречи на използването на химически добавки в използваните селскостопански продукти.
 • Непосредствено след прибирането на реколтата няма нужда от напояване на растението, но по-късно през октомври ще бъде полезно, така че гроздето да е по-добре подготвено за зимата.

Процедурата за напояване сега се препоръчва като: да се излива вода не като при обикновена поливане, но в варени канали.

Така че водата няма да се разпространи, а ще започне да се утаява в тези депресии, които са в местата, необходими за растението - близо до корените. Заедно с това не трябва да забравяме и разхлабването на почвата, след като водата в близост до храсталака е напуснала почвата.

За най-високото превръзка:

 • Биологично смесена с дървена пепел, но в малки количества.
 • И слой от хумус за покриване (мулч) почвата почвата.

Друга есенна работа - действията за формиране на храсти от грозде.

Тук е от решаващо значение да не се губи времето, необходимо листа на растението трябва вече да падне, и мразът е дошъл да бъде, а не защото и в двата случая, ще се сблъскате с уязвимостта на зимни издънки.

Освен това, през есенния сезон, също така се планира да се режат и отрежат такива издънки върху лозата, които:

 • Искрено са служили на своите собствени и са изчерпали собствените си ресурси.
 • са деформирани или не вървят добре в края на болестта.

Тъй като вътрешното зимата (в повечето местни региони) има достатъчно студено, част от снимките, какви са шансовете и премахване (вж. По-горе), че е по-добре да се замени и нарязани вече през пролетта, в края на храста ще се проведе под формата на тест зимен сън.

В тези случаи, в момент, когато на градинаря живее на територията на твърдия зимата за гроздето, или се занимават с сорта грозде, което не е много толерантни към студ, изпратен да се грижи за това как obezopasist лозя от замръзване.

Тук се препоръчва:

 • Изрежете храста, така че е възможно лесно да се огъне до повърхността на земята.
 • Пъхнете паничката на гроздовата палма. В случай на тежка студ, такава убежище може да бъде допълнително изолирана чрез изливане на добър слой сняг отгоре.
 • С други думи, през есенния период се изисква да направи всичко за успешното зимуване на лозята и да му помогне да си възвърне собствените си сили, изразходвани през този сезон.

Лозата не е за мързеливи хора. Но тази работа при никакви обстоятелства не е неприятна, защото растението притежава необичаен цвят и символизира самия живот, където на този, който работи, всичко се изплаща стократно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разнообразие от трансформации на гроздетоРазнообразие от трансформации на гроздето
Отглеждане на грозде на северозападОтглеждане на грозде на северозапад
Разнообразие от грозде от аркадни розови (тип хаджиби)Разнообразие от грозде от аркадни розови (тип хаджиби)
Грозде от гроздеГрозде от грозде
Грозде от черно гроздеГрозде от черно грозде
Разнообразие от грозде от красотата на НикополРазнообразие от грозде от красотата на Никопол
Сорт грозде AmosСорт грозде Amos
Разнообразие от гроздеРазнообразие от грозде
Разнообразие от грозде, устойчиво на гроздеРазнообразие от грозде, устойчиво на грозде
Разнообразие от гроздеРазнообразие от грозде
» » Как да се грижим правилно за гроздето през цялата година
© 2022 BgDaning.com