BgDaning.com

Как да засаждаме смърч в дома

Как да засаждаме смърч в дома

За да расте правилно, тя трябва да бъде засадена правилно. Засаждане смърч в няколко етапа. Първоначално трябва да изберете правилно материала за това, а след това - да засадите смърч.

Съдържание:

 • Стафиди от подготовката на посадъчния материал
 • Стафиди за засяване
 • Засаждане на смърч в земята

Стафиди от подготовката на посадъчния материал

Пораждането на силна и здравословна растителна е възможно и в жилищна среда. За да направите това, трябва да изберете правилно посадъчния материал:

 • Най-често смърчът се отглежда от семена. Семената трябва да се събират през есента от конуси в обществени градини или паркове. Конусите, които сте събрали, трябва да запазите, докато не бъдат отворени.
 • Тогава семената са внимателно залепени от тях.
 • В допълнение, семена от ела могат да бъдат закупени в специализирани магазини.

Семената трябва да се съхраняват през зимата, тъй като засаждането на смърч се извършва през пролетта. За целта те се обработват в разтвор на манган, който ще им осигури високо ниво на защита срещу болести и различни вредители. Съхранявайте семената на черно и топло място.

Потопете семената в разтвор на манган не повече от половин час.

За съхранение семената се поставят в запечатан плик с мокър пясък. Ако се наблюдава период на спокойствие, семената ще растат в края на засаждането, както и при природни условия.

Характеристики на засяването

Засаждането на смърчови семена се извършва на два етапа:

 1. Засаждане на семена
 2. Засаждане на разсад

През пролетта е необходимо да засадите семената на смърч. Засадете ги в оранжерия или в приготвен съд. Преди семето да бъде засадено, те потъват в топла вода за един ден.Когато засаждаме семена в земята, не трябва да забравяме, че не е необходимо да ги задълбочаваме, тъй като това ще доведе до продължително покълване или смърт в по-голямата си част.

Тайните на отглеждането на смърч:

 • Семената трябва внимателно да се разстилат на земята и да се поръсват с мокра почва. Освен това дебелината на слоя не трябва да бъде повече от един сантиметър.
 • В края на сеитбата земята е покрита отгоре с нещо прозрачно. Перфектната опция в това ще бъде полиетиленовото фолио.
 • Оранжерията или контейнерът, покрити с филм, трябва да бъдат защитени от пряка слънчева светлина.
 • Преди появата на първите издънки трябва да се погледне отвъд нивото на влагата на земята. Заедно с това, наводняване е строго забранено, в противен случай това ще доведе до смърт на растението.

Преди да се появят млади издънки, почвата трябва да бъде систематично разхлабена, което да им позволява кислород. Този ефект се получава колкото е възможно по-внимателно, така че да не се повреди коренът от смърч. Един млад смърч през първата година на съдбата трябва да бъде систематично оплождан.

Перфектната опция в това ще бъдат падналите борови игли или торф, поради което се произвежда междуреден покълване.

Засаждане на смърч в земята

След разсаждане на разсад, те трябва да бъдат засадени в земята. Този ефект се произвежда две години след завършването на сеитбата през пролетта. За засаждането на смърч се използва само силен и здрав разсад. След това трябва да проверите състоянието на корените на смърч. Най-добрият начин е да вземете разсад, който на основата е с пръст.

Корените на смърчата трябва да имат бели връхчета, което показва тяхната дейност. Ако кореновият набор от разсад е нарушен, той може да не се установи.

Засаждането на коледно дърво се прави през последните дни на май или в първите дни на април, когато бъбреците й все още не са живи.

Засаждането на смърч в този момент е необходимо, за да се справя със стреса възможно най-бързо. От време на време градинарите създават кацане през август-септември. Това се обяснява с факта, че по това време бъбреците са изяли много активно растеж, което му осигурява бърза преживяемост.

Колко правилно е да засадите смърч:

 • Ямка за засаждане на разрешено растение да се подготви предварително. В повечето случаи това се прави 14 дни преди слизането.
 • Ако разсадът е голям, тогава диаметърът на вдлъбнатината трябва да бъде около един метър и неговата дълбочина - 70-80 сантиметра.
 • В ямата за засаждане трябва да попълните смес, която включва компост, игли, костно брашно и хумус. В допълнение, е възможно да се правят минерални торове предварително.
 • Че коледното дърво е започнало абсолютно и е станало по-силно оптимално да донесе торове след прекратяване на кацането през пролетта.
 • Разсадата заедно със земна бучка се поставя в ямата за засаждане. Неговият диаметър трябва да е по-малък от разтоварващата яма. Заедно с това, ела трябва да бъде лесно повдигнат и покрит с пръст.
 • На дървото не се установява с времето, когато почвата е пълна с яма, тя трябва да се носи зад нея.
 • Кореновата шийка на разсадните растения задължително трябва да остане на ниво с почвата.
 • В непосредствена близост до смърч, трябва да управлявате колче, в което смърчът е вързан с въже.
 • В близост до разсада се прави ролка от почвата, а под растението се покриват дървени стърготини.
 • След това поливане на смърч.

Това слага край на засаждането на растението. Когато всички тези правила се изпълнят, дървото ще расте и развива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да засадите смърч на вашия сайт: изберете времето и мястотоКак да засадите смърч на вашия сайт: изберете времето и мястото
Как да засадите смърч или бор на мястоКак да засадите смърч или бор на място
Как да засаждаме смърчови семенаКак да засаждаме смърчови семена
Какво да правя с коледното дърво?Какво да правя с коледното дърво?
Дърво от смърчДърво от смърч
Лиственица: Възпроизвеждане на семенаЛиственица: Възпроизвеждане на семена
Засаждане на син смърчЗасаждане на син смърч
СмърчСмърч
Смърч (ела) в зелена конструкцияСмърч (ела) в зелена конструкция
Видове и форми от смърчВидове и форми от смърч
» » Как да засаждаме смърч в дома
© 2022 BgDaning.com