BgDaning.com

Съхранение на Gladiolus през зимата

Много фенове на гладиолите често имат въпрос относно правилата за съхранение на тези цветя през зимата. Трудностите при отглеждането на гладиоли възникват поради годишното им изкопаване и правилното съхранение на луковиците. За да не изсъхват и да не се изсипват луковиците, е необходимо те да се съхраняват при определени условия. След като изкопите луковиците, трябва да ги изсушите добре. Повредените и болните крушки трябва да се изхвърлят. Копайте гладиола с вилица, така че да има по-малко повредени крушки.


Съхранение на Gladiolus през зимата

Изкопаването на гладиол може да бъде от средата на септември, но зависи и от времето. Извадете ги преди дъждовете да започнат или чакайте интервала между дъждовете. Но трябва да стигнете до стабилни студове. За да работите в градината през есента, струва си да мислите за закупуването на топло дрехи за вашето семейство. Например, купувайте добри пуловери за момчета и ветроустойчиви ветросители.

Изкормваните крушки трябва да бъдат разпределени на степени във всякакви картонени кутии, да подпишат какъв вид, отделно от луковиците на земята и да изсъхнат. През първите години на отглеждане на гладиоли можете да получите сортиране. Какво е това? Това означава, че през следващата година няма да получите оригиналния размер и цвят от засадената крушка. От какво е това? Между цветарите има различни мнения. Някои казват, че това е кръстосано опрашване, а други казват, че идва от неправилно съхранение на крушки. Има няколко начина как да се запазят гладиоловите грудки през зимата.Понякога, до гладиолите не губят влагата, те се понижават в парафин. Този метод се използва, за да не се губи ценно разнообразие от гладиоли. Можете да направите това по-лесно и да поставите клубените в кутии с пясък. Когато копаете гладиола, ще видите много деца около бубите. Необходимо е да се запази от всеки сорт десетина такива деца. Това е така, когато крушката за възрастни не се съхранява през зимата. Разбира се, ако засадите бебе, то цветето от него няма да расте незабавно, а засаждането на този сорт ще остане с вас. Най-добрите луковици се съхраняват в мазето, можете също да ги запазите в пясъка в стая с температура не повече от +10 градуса. Тези крушки ще отидат в растеж преди тези, които са били съхранявани в мазето. Също така е важно да се защитят глидиолите от инфекция с различни заболявания.

За да направите това, кутии или други контейнери с клубени трябва да бъдат поставени далеч от цвекло, моркови и картофи. Най-добре е, ако бараката, на която има цветя, е до вентилацията. Когато няма изба, можете да използвате хладилник за съхраняване на крушки, а именно частта, където се съхраняват плодовете и зеленчуците. Този метод не изисква използването на пясък.

Всяка крушка трябва да бъде увита във вестник. Отделен клас е отделен "контейнер". Всички готови kulechki увити в една опаковка (използвайте няколко слоя вестници). След това се разрешава за спестявания. Състоянието на гладиолите се проверява периодично. Изгасените крушки трябва да се изхвърлят. Ако се придържате към правилата за съхранение, тогава след няколко години ще имате добра колекция от това красиво цвете. Успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кога да почиствате и как да съхранявате гладиолите?Кога да почиствате и как да съхранявате гладиолите?
Цветни лалета: кога да изкопаете, как да съхраняватеЦветни лалета: кога да изкопаете, как да съхранявате
Защо не цъфтя gladioluses? Възможни причиниЗащо не цъфтя gladioluses? Възможни причини
Кога да копаете гладиоли и как да ги съхранявате?Кога да копаете гладиоли и как да ги съхранявате?
Кога да изкопаеш луковиците през есентаКога да изкопаеш луковиците през есента
Как да запазим луковиците на гладиолус до пролеттаКак да запазим луковиците на гладиолус до пролетта
Как да съхраняваме гладиолите през зимата?Как да съхраняваме гладиолите през зимата?
Как да подготвим почвата за засаждане на гладиолиКак да подготвим почвата за засаждане на гладиоли
Болести и вредители от луковици от dahlias gladiolus и канабисБолести и вредители от луковици от dahlias gladiolus и канабис
Gladiolus thripsGladiolus thrips
» » Съхранение на Gladiolus през зимата
© 2022 BgDaning.com