BgDaning.com

Покривна изолация в селска къща

Обичате да прекарате времето си в селската ви къща. Ако се случи през лятото, тогава няма проблем, най-вероятно няма да го направите. Но през зимата ще имате много притеснения във връзка със студа и искате къщата да бъде топла. Естествено, стените задължително трябва да бъдат изолирани. Но специална грижа за вас ще бъде работата по изолацията на покрива.


Монтиране на блокове от пяна между щайгата

Както знаете, според закона на физиката топъл въздух винаги се втурва нагоре и ако покривът не е в състояние да запази топлината, стаята ви бързо ще се охлади. Ако сте добри в изолацията на покрива, то таванското пространство може да се използва като допълнителна стая. И това е голям плюс.

Преди да изолирате покрива, трябва да се запознаете с материали, които поддържат топлина добре. В нашето време във всеки магазин за строителни материали има добър избор на изолационни материали. Повърхността на тези материали обикновено е пореста и материалът се характеризира с ниска топлопроводимост. В допълнение, пяна полистирол или минерална вата се използва за увеличаване на ефекта на топлоизолация.Работата трябва да се извърши при спазване на всички правила за топлоизолация без грешки. Ако например използвате минерална вата, то трябва да бъде покрита с парно бариерен филм. Това ще бъде добра защита срещу външни фактори. Дебелината на изолатора зависи от климата в региона. За студения Сибир дебелината трябва да е най-малко 20 см, а за предпочитане 25 см.

За да се предотврати появата на влага в изолацията, полимерите са разпенени. Стиропор може да служи като такъв материал. Този материал е универсален в свойствата, има не само топлоизолационни свойства, но е отлична звукова и парна бариера. Тези свойства се дължат на затворената клетъчна структура. Стиропорът е лесен за обработка, т.е. могат бързо да бъдат залепени или нарязани. Нарязани парчета от експандиран полистирол трябва да се поставят под основата на устройството. Комбинирайте готовите парчета може да бъде по всякакъв начин: както задника, така и обиколката.

Съвременните материали и модерните технологии ни дават възможност да подготвим дома си извън града, което го прави уютно топло, дори през зимата. Но за това е необходимо този въпрос да се третира по един задълбочен начин. Първо трябва да планирате, да закупите необходимите материали, за да ги приложите правилно. В противен случай може да се появят течове, поради които ще се появи корозия. И ще трябва да разглобите изцяло покрива и да започнете отново. Не позволявайте това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изолирате покрива (isover, ursa, polystyrene)Как правилно да изолирате покрива (isover, ursa, polystyrene)
Затопляне на къщата. Как да изолираме къщата?Затопляне на къщата. Как да изолираме къщата?
Как да изолирате стените с полиуретан. Затоплянето с полиуретан е относително млад и обещаващ методКак да изолирате стените с полиуретан. Затоплянето с полиуретан е относително млад и обещаващ метод
Как да изолирате дървена къщаКак да изолирате дървена къща
Как да изолираме покрива?Как да изолираме покрива?
Как да изолирате покриваКак да изолирате покрива
Как да изолирате ваканционен домКак да изолирате ваканционен дом
Селска къща. Как правилно да изолирате покриваСелска къща. Как правилно да изолирате покрива
Изолиран покрив - топла къща. Как да направите изолация на покрива със собствените си ръце? Ако…Изолиран покрив - топла къща. Как да направите изолация на покрива със собствените си ръце? Ако…
Вместо таван, изграждаме таванВместо таван, изграждаме таван
» » Покривна изолация в селска къща
© 2022 BgDaning.com