BgDaning.com

Избор на puncher за къща

Избор на puncher за къща

Ударът се използва по-често за работа с бетон, тухли, камък. Много от тях са уверени, че това устройство във фермата може да бъде напълно успешно заменено с тренировка. Но заключението е погрешно.

Излишно е да се каже, че и двата инструмента правят дупки, но ударите, които създават, имат различно втвърдяване и принципът на работа за тях е много различен. И ако на тежки материали перкусионният механизъм на тренировката просто не се справи с работата и ще се провали, ударникът ще я изпълни с лекота.

Този инструмент не е необичайно опитен и местен. Тези, които се използват за домашна употреба, са предназначени за домашна употреба. Те не са толкова многофункционални, колкото са преживели, и не могат дълго време да работят без прекъсване. Но това обикновено не се изисква у дома.

Но те са значително по-евтини, което в повечето случаи е от голямо значение при покупката.

Пункторът може да върши работата, с която тренировката не може да се справи

Избирайки puncher за къщата, в повечето случаи се вземат предвид следните характеристики:

 • тегло и форма на устройството;
 • сила на удара;
 • метод за закрепване на свредлото;
 • мощност;
 • брой режими на работа.

Перфораторите могат да работят от батерия или от електрически контакт. Акумулаторните устройства са удобни за използване, тъй като не винаги е възможно да се свържете с мрежата. Но и цената на инструмента да бъде по-висока в сравнение с работника от електрическата мрежа от същия клас.

Вид и тегло на ударника

При класификацията на този инструмент три групи перфоратори се различават по тегло:

 1. 4 кг или по-малко - лек инструмент, който се препоръчва главно за пробиване на дупки. Значително по-често устройствата от този клас се купуват за домашна употреба;
 2. 5-8 кг - устройства, които са свързани със средната класа, са по-функционални. Те имат повече сила на въздействие. Те също често са избрани за дома;
 3. от осем килограма - инструментите на тежка класа притежават добри функционални възможности. Използва се от специалисти.

Във форма перфораторите са прави и L-образни. Моделите с ясна форма са ергономични, когато работят в тясно пространство. Но двигателят се намира директно по оста на удара и това допринася за това, че нивото на охлаждането му е по-ниско. Изхождайки от това, те са предназначени само за кратки работи, докато за дълго време се нуждаят от почивки. При модели, които са под ъгъл под ъгъл, двигателят е вертикален.

В резултат на намаляването на дължината му охлаждането е по-интензивно и работата без прекъсване е по-продължителна. Изхождайки от това и да ги избирате по-често, не обръщайте внимание на повече тегло и твърди размери, за да инструмент.

Моля, обърнете внимание! Когато купувате пункер, трябва да държите инструмента в ръка и да го включите, за да разберете колко удобно ще бъде в бъдеще да работите.

Ударна сила и мощност на инструментаЯкостта на удара се измерва в джаули. Това е един от най-важните параметри при избора на устройство. За прости модели на punchers, този показател в повечето случаи не надвишава 1-2 J, а самите устройства са по-леки.

Опитен инструмент може да даде от 8 и до 15 J, но това, съответно, и е по-тежък. Колкото по-висока е стойността, толкова по-голям е диаметърът на отвора. При много малък размер перфораторът е само малко по-добър от перкусионната тренировка за нейното изпълнение.

На Съвета. При работа с перфоратор, чиято ударна енергия е ниска, трябва да се има предвид, че тя няма да се увеличи при по-голямо налягане върху дръжката на устройството. Този индикатор в ударника, за разлика от свредлото за удар, не зависи от физически приложеното втвърдяване.

В случая, ако говорим за силата на пункер, този показател не е от основно значение за този инструмент. Както и доброто устройство за домашна употреба за захранване няма да бъде силна електрическа тренировка. Но това не е необходимо, тъй като свредлото удари отвора и не го пробива, както го прави, когато тренировката работи.

Свредлото се върти по-бавно от тренировката и енергията също се изразходва по-малко. За да използвате къщата, достатъчно е инструмент с капацитет от около 400-800 вата. Такива пробойници често купуват за къщата.

При избора на перфоратор, захранването не е основният критерий

Закрепване на работни и тренировъчни режими

От типа на касетата за закрепване на свредлото зависи и кой модел на устройството е най-подходящ за избор. Сега има три събрания:

 1. SDS-plus е най-добрата възможност за малки и леки устройства. Диаметърът на отвора, който може да бъде направен с такъв инструмент, не надвишава 3 см, но за домашна употреба това в повечето случаи не е достатъчно необичайно. Като се започне от това, тези punchers са в търсенето на къщата.
 2. SDS-max - за опитни ниво на перфоратори. Пробийте дупки до диаметър 5,2 см.
 3. SDS-top - тази версия на закрепването на свредлото е приложена сравнително наскоро и е много по-често използвана в перфораторите на Bosch. Диапазонът на размерите на перфорираните дупки е 1.6-2.5 см.

Това е много интересно ... Как правилно да поставите плочките на пода в кухнята и банята със собствените си ръце:

Различни модели на punchers и броя на режимите се различават:

 • Единичен режим - са най-прости. Те действат като прости тренировки, с други думи, те пробиват. По-подходящ при работа с железни и дървени конструкции.
 • Двойният режим - те могат да направят повече работа. И те не само тренират. Пробиването може да се комбинира с въздействието на работната част.
 • Три режима - този инструмент е най-разнообразен. Тя има възможностите на първите два режима. И добавиха още един - чист удар.

Моделите варират в броя на режимите

Кой инструмент на производителя е за предпочитане?

Много компании произвеждат това електрическо средство както за опитни, така и за домашни нужди. При продажба сега е възможно да се забележи достатъчен избор на модели с добро качество, различни по отношение на функционалност и цена. Сред най-популярните марки е възможно да се разграничат такива като Makita, Bosch, Interskol, Hitachi.

В продуктовата гама на тези компании съществуват доста успешни модели на домашни перфоратори, които най-добре съчетават добро ниво на качество с достъпна цена и добра функционалност.

Ударът е инструментът, от който се нуждаете във фермата. И за да намерите най-подходящия модел за себе си, струва си да се запознаете с основните и допълнителни функции на устройството, да прочетете отзивите и да определите как ще се използва. Купете същия инструмент е по-добре в магазините, които гарантират на клиента нивото на качество на стоките, които продава.

Тестване на punchers: видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем puncher за вашия дом. По-добре означава по-скъпо?Как да изберем puncher за вашия дом. По-добре означава по-скъпо?
Как да чукам ноктитеКак да чукам ноктите
Как да изберем четка за рязане на четки?Как да изберем четка за рязане на четки?
Видове заваръчни машиниВидове заваръчни машини
Електрическо задвижване - принципът на работа и предимствата на използванетоЕлектрическо задвижване - принципът на работа и предимствата на използването
Избор на брадва на дърводелеца.Избор на брадва на дърводелеца.
Характеристики на предимствата и недостатъците на модерния верижен трионХарактеристики на предимствата и недостатъците на модерния верижен трион
Класификация на машини за прическаКласификация на машини за прическа
Професионално и полупрофесионално оборудванеПрофесионално и полупрофесионално оборудване
Избор на свредла - отверткаИзбор на свредла - отвертка
» » Избор на puncher за къща
© 2022 BgDaning.com