BgDaning.com

Подрязване на ябълкови дървета през есента

Съдържание:


 1. Какво е подрязването на ябълкови дървета?

 2. Инструменти за подрязване на ябълкови дървета

 3. Видове подрязване на ябълкови дървета

 4. Методи за подрязване на ябълкови дървета

 5. Последователност на отстраняване на клони от ябълково дърво

 6. Първата забележка

 7. Втората забележка


Есента е важен момент за любителите на градината, плодородните дървета трябва да бъдат подготвени за зимния сезон. В този брой е много важно подрязване на такива дървета, по-специално, ябълкови дървета. Трябва да се помни, че в допълнение към общите препоръки всяко дърво изисква индивидуален подход. Това се отразява на възрастта на ябълковото дърво, неговата плодовитост, както се намират клоните. Но, разбира се, не е необходимо да се отстъпваме от основните правила. Ето защо в тази статия се обърнахме към такава важна точка като подрязването на ябълкови дървета през есенния период от време.

Какво е подрязването на ябълкови дървета?

Подобна процедура има различни цели, всичко се случва, като се вземе предвид колко е старото дървото. Подрязването на ябълка през есента е необходимо, за да: • дават привлекателна форма на короната,

 • да укрепим нови клонове -

 • в основните клонове да се запази силата, необходима за зимуването -

 • младите клонове променят старите,

 • През пролетта растежът се е подобрил, а сезонът на лятото.

Инструменти за подрязване на ябълкови дървета

Това, което трябва да отрежете, е също толкова важно, колкото да се прави правилността на процеса. За такива градински работи се нуждаете от определен инструмент, както и от градина var, това ще помогне на дървото да пренесе по-добре травмата, свързана с подрязването.

Инструментите тук трябва да бъдат много остри. Резитбата ябълкови дървета през есента градината може да се направи с нож, можете да използвате градински ножици или ръчен трион, важно е, че всичко е доста остър и много чист, а не боли дървото, и изцеление ще издържи дълго време.

Процесът на възстановяване след подрязване в ябълковото дърво ще бъде по-бърз, ако използвате градината var. Тя може да спести места от резени от инвазия на насекоми и вредни бактерии. Все още се използва за тази цел масло боя на базата на сушене масло, го правя само внимателно, иначе други подобни средства могат да изгорят кората.


Подрязване на ябълкови дървета през есента, Инструменти за подрязване на ябълкови дървета, видове резитба на ябълкови дървета, методи за резитба на ябълкови дървета, последователност на отстраняване на клони от ябълково дърво

Видове подрязване на ябълкови дървета

санитарен


Тук дървото се отървава от сухи клони, повредени, счупени, нездравословни, на които вече има признаци на заболяване.


пластичен


Такова подрязване е необходимо, за да може ябълката да има правилната форма на короната.


структурен


След това извадете клоните, които пречат на останалите, да влязат в контакт с тях, са на кръст, за да растат правилно (надолу), за да се направи гъста корона или възпрепятстват растежа на други дървета в квартала.

Резитбата ябълкови дървета през есента се извършва в началото на есента, когато плодът е бил отстранен, а времето не е горещо. Ако започнете по-рано, дървото може да навреди, защото топлината не работи добре за него. Късно резитба същата процедура не позволява на дървото да си възвърне силата, преди по-студеното време, което може да отслаби имунната си система, а дори и да се доведе до смърт, когато много мразовит. Особено се отнася до формирането на короната и структурните работи.

Методи за подрязване на ябълкови дървета

В съответствие с конкретната цел на обрязването, съществуват три метода - слабо, средно и силно подрязване.В първия случай овощните клони се образуват в млади ябълкови дървета. Клоните са отрязани с една четвърт и следващата година, от бъбреците, които са останали горе, се появяват няколко нови клона.

Вторият метод също така предвижда увеличаване на броя на издънките, носещи плодове, но вече в ябълковите дървета на 5-годишна възраст. Също така по-старите дървета са подмладени. Тук една трета от дължината на клона е отрязана.

Третият метод се използва, ако е необходимо тънката корона да се разреди така, че лъчите на слънцето да влязат вътре. В този случай дървото е почти наполовина се отървава от клоните.

Последователност на отстраняване на клони от ябълково дърво

Подрязване на ябълкови дървета през есента започва да се извършва със санитарни, това се отнася за всички овощни дървета. Изсушените клони се нарязват по такъв начин, че остава пенис, място, където се появява нов бъбрек. Ако това не е направено и отсече флъш, тогава клонката се появи във времето, след това пада и се образува куха в дървото. Клонът, който е с диаметър повече от 2 см, трябва да се мази с градински лак.

Вторият етап е премахването на клоните, които са засегнали райони, са счупени и повредени. Резачките се използват за дебели и тънки, които могат да се свалят с шкурка. При извършване на работа с резачка, не трябва да забравяме, че рязането започва от дъното на клона. Когато спите малко по-надълбоко, можете да продължите да работите отгоре. Този принцип на действие няма да позволи на дървото да причини значителни рани. В противен случай голям разклон може да се счупи по време на рязане и да доведе до останалата част от короната.

След това можете да продължите с отрязването, което формира короната, както и със структурните, те се изпълняват едновременно, трябва да се вземат предвид само две точки.


Подрязване на ябълкови дървета през есента, Инструменти за подрязване на ябълкови дървета, видове резитба на ябълкови дървета, методи за резитба на ябълкови дървета, последователност на отстраняване на клони от ябълково дърво

Първата забележка

Първо, след като режете дърво, имате нужда от време, за да се възстановите. Прекомерното отстраняване на здравите клони може да намали не само растежа на ябълковото дърво, но и способността му да дава плодове. Ако много от слабите и повредени клони бяха отстранени по време на санитарно почистване, образуването на короната може да бъде оставено до началото на пролетта.

Втората забележка

Втората, рязане на живи клони, разфасоването не е незабавно обработено, то трябва да се направи след ден, а не по-рано. Останалите бръчки, където сте заспали, преди да ги преработвате, трябва да почистите с помощта на градински нож.

Когато правите градина, трябва да знаете какво е подрязването на ябълката през есента, как ще бъде подготвено и всичко ще бъде направено правилно. Трябва да сте в състояние да разграничите клоните на ранното ябълково дърво от недостатъчно млади или стари. Трябва да се подготвят градински бульон и инструменти, които са добре заземени.

От правилното изпълнение на процеса на подрязване през есента ще зависи не само броят на реколтираните култури през следващата година, но и как ябълковото дърво ще се чувства по време на периода на растеж. Но ако плодовото дърво е лошо изпълнено и резитбата не е била извършена от няколко години, тогава е необходимо да се обадите на специалист, който да извърши структурно резитба. В този случай такова подрязване ще бъде много обемно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отглеждаме ябълкови дървета от семена?Как да отглеждаме ябълкови дървета от семена?
Полза и вреда при бръснене и подрязване на джуджетата на ябълкови дърветаПолза и вреда при бръснене и подрязване на джуджетата на ябълкови дървета
Декоративни ябълкови дърветаДекоративни ябълкови дървета
Как да отрежете дървета през есента? Снимки и видеоклиповеКак да отрежете дървета през есента? Снимки и видеоклипове
Защита на градината: обработка на ябълкови дървета от болести и вредителиЗащита на градината: обработка на ябълкови дървета от болести и вредители
Подрязването на старите ябълкови дървета е процесът, необходим за подмладяване на едно дървоПодрязването на старите ябълкови дървета е процесът, необходим за подмладяване на едно дърво
Ябълков дървен стълбЯбълков дървен стълб
Джуджета ябълкови дървета за сибирДжуджета ябълкови дървета за сибир
Контролни мерки срещу ябълковото дървоКонтролни мерки срещу ябълковото дърво
Пролетно подрязване на ябълкови дърветаПролетно подрязване на ябълкови дървета
» » Подрязване на ябълкови дървета през есента
© 2022 BgDaning.com