BgDaning.com

Изберете място за изграждане на баня

избора място за изграждане на баня, е много важно да обърнете внимание на околния пейзаж и природните условия. Идеалното място за къпане може да бъде брегът на някое езерце. Тя може да се превърне в река, езеро или езеро. Самата вода обаче не трябва да се изгражда, защото винаги съществува риск водата да излиза от бреговете и да наводнява структурата. Разстояния от 15-30 метра от брега трябва да бъдат достатъчни за презастраховане. Много е добре, ако избраният за строеж сайт ще бъде на малко по-високо ниво от околността. По този начин задачата за оборудване на дренажната система ще изчезне сама, тъй като водата ще тече независимо.Желателно е банята да се намира възможно най-далече от пътя, така че прахът от него да не пречи на почивката. В идеалния случай той трябва да бъде заобиколен от ограда или ограден от икономически сгради от съседни структури.Един добър начин за изграждане на баня с ръце на idei-dachi.ru - това е стръмен склон, а землянка или полу-землянки с тераса, която е била построена върху стълбовете. Такава тераса може да играе ролята на естествен солариум, място за детски игри, малка работилница или просто място за приятен престой. Входът трябва да се намира на южната страна на банята, защото през зимата от юг почти не се образуват снегорини, а през пролетта те се разтопяват най-бързо. Прозорците са най-добре направени на западната или югозападната стена. Факт е, че основното време на деня, когато хората посещават банята, е вечерта. И от западната и югозападната страна слънцето ще ви даде слънчева светлина, уют и топлина до последния момент.

Много е важно да се вземе предвид посоката, в която най-често се извършват наклонените дъждове. Във всяко местност тази посока ще бъде различна, поради което тя трябва да се определя от лични наблюдения или от запознаване със статистическата информация. Вратата към банята трябва да се намира на противоположната страна на тази посока. В противен случай, дъждът неуморно унищожава цялата структура на вратата. Освен ако не си построиш вестибюл за нейната защита.Ако планирате да построите "черна" баня, тогава е по-добре да имате поне 10-15 метра от границата на обекта и други сгради. В този случай е желателно да изберете страната, където най-често вятърът удари.С "бялата" баня няма такива проблеми, свързани със секретността. Банята може да се издига точно до други сгради или дори да се комбинира с едно от помещенията на жилищна сграда. Това се прави, за да спестите пари и време. Степента на комбиниране на ваната с помещенията може да бъде напълно различна за два отделни случая. Например, можете да заключите две съседни бани на странична преграда и да държите една канализационна тръба за тях. Но между гаража и банята се препоръчва да се построи малък табур, където ще се съхраняват горивни смеси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем място за изграждане на баняКак да изберем място за изграждане на баня
Защо сауната от дърво е по-добре?Защо сауната от дърво е по-добре?
Боядисване на банята със собствените си ръцеБоядисване на банята със собствените си ръце
Изграждане на дървена вана със собствените си ръцеИзграждане на дървена вана със собствените си ръце
Изграждаме вана със собствените си ръцеИзграждаме вана със собствените си ръце
Езеро за къпане в страната със собствени ръце - фото и строителство напредъкЕзеро за къпане в страната със собствени ръце - фото и строителство напредък
Ремонт на баня с тоалетнаРемонт на баня с тоалетна
Идеи за подреждане на баня с терасаИдеи за подреждане на баня с тераса
Размери на банятаРазмери на банята
Баня от дневника - проектиране и изгражданеБаня от дневника - проектиране и изграждане
» » Изберете място за изграждане на баня
© 2022 BgDaning.com