BgDaning.com

На крушата даде плод по-рано

круша снимка

Повечето сортове, които са любими от много круши, добиват култури доста късно - след 5-6 и дори 8 години след засаждането. Можете да имате търпение и да чакате ... Има обаче начини, по които можете да постигнете по-бърза реколта.

1. Посадъчен материал

Не е необходимо да се преследват високи, мощни, силни разсадчета на 2-годишна възраст. Най-добрият вариант е стандартният едногодишен план.

2. Засаждане на ями за ранната круша

Оптималният размер на дупката за кацане: диаметър - 80 см, дълбочина -50 см. Може би някой ще се изненада: къде е толкова голям за една година?

Най-доброто опрашване на цветя в една област е желателно да се засадят круши от 2-3 X разновидности

с малък брой клонове, но с добре развита коренова система, която страда по-малко от трансплантацията. В резултат на това такова растение по-рано идва в плод.

Но разсад тригодишен план трябва да се избягва. В съветските времена те били изгорени като ненужни, тъй като такива разсад се считали за негодни за засаждане.

Отрицателни съмнения: важно е корените не само да се намират свободно в ямата, но и да се развиват добре в бъдеще. И за това те се нуждаят от пространство. И колкото по-удобни са те, толкова по-бързо дървото ще спечели сила и доходност.Факт: КРУШОВИ реагира много зле в подпочвените води малко 1,5 м над земята. Дървото може дори да умре.

3. "Хранителна възглавница"

В ямата добавете 2 кофи хумус, 1 супена лъжица. суперфосфат, 0,5 супени лъжици. калиев сулфат. Всички тор се смесва старателно с горната плодородна слой на почвата, запълване на дъното на шахтата, и се поръсва горния слой на земята в 1 до 2 см (за защита на корените от директен контакт с тора). 4. Подстригване

След засаждане на клоните в короната на разсада, съкратете около една трета. И не съжалявайте! Това ще позволи на завода да даде силата си върху растежа на надземната част, което ще ускори плодородието. Но през втората година от живота крушата трябва да се развива като добра корона, така че не е нужно да бъде отрязана.

5. Торове за круши

През пролетта на втората година, веднага след като снегът се топи и почвата изсъхне леко, добавете 3 супени лъжици към всеки разсад. Амониев нитрат (разсейване в кръга на пънчето и уплътнение с гребла).

Полезно е да добавите натрий хумат три пъти през сезона: по време на цъфтежа на пъпките, след това през юли и края на август. Този стимулатор причинява силен растеж на листа и издънки и значително ускорява въвеждането на разсад в плод.

СЪВЕТ: Круши от високи сортове, засадени на разстояние от 3-4 м един от друг и на същото разстояние от сгради и други градински дървета. Крушите на леко поникналите подложки се засаждат съгласно схемата от 2 × 3 m.

Добави в списък с желания: Предимства на крушите

Крушите съдържат много малко калории и захар, така че когато усещам, че е време да отслабна, се опитвам да ям повече от тези плодове. За нормализиране на метаболизма на въглехидратите пия крушов сок преди хранене, започвайки с 50 ml, като постепенно увеличавам дозата до стъклото.

В сезона два пъти седмично подреждам "крушите" дни: ям 1,5-2 кг пресни плодове - и нищо друго.

Също така използвам круша за козметични цели. Плътта се настъргва върху рендето, подхранва кожата и подобрява тена. Маската от него лекува ожулвания и пукнатини, подмладява и освежава кожата. Алла Ерастова. п / о Лукуново от региона Владимир.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо крушата не цъфти и няма плодове по неяЗащо крушата не цъфти и няма плодове по нея
Защо крушата не носи плод - 9 причиниЗащо крушата не носи плод - 9 причини
Защо крушата не дава плодЗащо крушата не дава плод
Какво е крушово дърво?Какво е крушово дърво?
Кога и какъв вид засаждане на разсад?Кога и какъв вид засаждане на разсад?
Засаждане и грижи за крушатаЗасаждане и грижи за крушата
Увеличен добив на крушиУвеличен добив на круши
Характеристики на крушата от МичуринскХарактеристики на крушата от Мичуринск
Крушите са сортове крушиКрушите са сортове круши
Круши - сортове круши за района на МоскваКруши - сортове круши за района на Москва
» » На крушата даде плод по-рано
© 2022 BgDaning.com