BgDaning.com

Възпроизвеждането на черния дроб чрез резници и други средства

чернодробно умножение

Възпроизвеждането на черния дроб с кореноплодни резници

В края на пружината, когато растенията са вече произвеждат нови листа, храсти разделят на няколко части, паралелно на всеки Деленки отрязани корените на няколко части, за предпочитане възможно най-близо до главния коренище. Това са коренови резници.

За да се предотвратят гъбични заболявания, аз ги лекувам с подходящ фунгицид (според инструкциите).

Отлични резултати се получават при лечение с Previkura-Emerdzhi. След засаждане резници в контейнери с насипно хранителен субстрат: пуснати на крило, половината запълване на почвата. Корени просто се очертават в хоризонтално положение. После напълни земята, така че над горната нарязани корени слой е 1-1,5 см., И се връща на контейнера в правилната позиция, в резултат на корените, получени за вграждане вертикално.

ЗА СЪОБЩЕНИЕ

През лятото държа контейнерите, за да не се прегрява

Можете да ги прикопате в земята или да заспите мулч

Възпроизвеждането на черния дроб с листни резници

Процедурата е тествана на Печелинница, Трансилвания, Азия и Средна (хибридна Трансилвания с общото).

Отрежете младите, но напълно развита, станали гъсти листа тази година, изчиства земята храст от салдата миналата година. Важно е да отделите листа от основната част, така наречената "лъжица", без да я повредите.

В П. Трансилвания (и сходно) с листата се отделя и малък бъбрек, разположен под него. Такива резници, дори без стимулант, коренит великолепно.

По-трудно е с азиатските и други видове. Те имат стъбло от листа - без лъжица.За тяхното вкореняване е препоръчително да използвате Maxyclone или Bioclean.

Филизините се засаждат в засенчена черна пръчка. Аз пръскам (за превантивна поддръжка го правя или го правя и от болести по гъби), умерено водя.

За зимно засаждане мулчиране кора, иглолистни игли слой от най-малко 5 см.

Разрезът се развива много бавно, цъфтят в продължение на 4-6 години. Но понякога резници с листа са единственият начин да се спаси красив вид или сорт растение.

Възпроизвеждането на черния дроб чрез разделяне на храсти

Това е най-лесният и удобен начин да получите много растения от един и същи цвят, вид или разнообразие.

В зависимост от условията на растеж и видове (сортове), Hepatica разделя всеки 4-5 или 7-8 Lot В този момент, те образуват мощен разклонена коренище с shiurovidiymi силни корени.

Процедура на работа

Издърпайте черен храст, разклатете или измийте почвата и нарязайте ножа на парчета, така че всеки да има поне няколко корени и минимум 2 пъпки.

Премахнете старите листа или остатъците от тях. За по-добро оцеляване, корените на младите растения могат да бъдат третирани с стимулант на вкореняване (според инструкциите). Удобно е да се използват модерни наркотици под формата на гелове.

Delenki се засаждат в свободна плодородна земя с иглолистни листа с добавяне на груб пясък (2: 2: 1).

Засаждането трябва да бъде засенчено и покрито (може да бъде покрито с нетъкан материал). В рамките на 2-4 седмици, delenki дават нови корени и зимата първата година добре. През лятото първата цъфтежа е следващата година.

Споделяне на храстите е по-добрепрез лятото, от юни до август включително, но ако е необходимо, можете да го направите и по време на цъфтежа през май ...

© Автор: Наталия Заручейская

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да засаждаме есенни резници на френско грозде.Как да засаждаме есенни резници на френско грозде.
Как да стигнем, отглеждаме черешови семена на черешаКак да стигнем, отглеждаме черешови семена на череша
Възпроизвеждане на пепел от здравец. Майсторски класВъзпроизвеждане на пепел от здравец. Майсторски клас
Възпроизвеждането на касисВъзпроизвеждането на касис
Билколечение - билки, които помагат при заболявания на черния дробБилколечение - билки, които помагат при заболявания на черния дроб
Възпроизвеждането на хелиотропаВъзпроизвеждането на хелиотропа
Швеция - грижа и размножаванеШвеция - грижа и размножаване
Възпроизвеждането на краставици чрез резнициВъзпроизвеждането на краставици чрез резници
Възпроизвеждането на грозде от резнициВъзпроизвеждането на грозде от резници
Черният дроб на черния дроб е благороден: засаждане, грижи, размножаванеЧерният дроб на черния дроб е благороден: засаждане, грижи, размножаване
» » Възпроизвеждането на черния дроб чрез резници и други средства
© 2022 BgDaning.com