BgDaning.com

10 Растения за сянката

Смятате ли, че под дърво или бреза няма да расте нищо? Вие грешите! Просто трябва да вземете трайни насаждения.

Сянка под дребнолистен видове (бреза, върба, трепетлика, елша) не е толкова гъста като широколистна (дъб, липа, клен), където само светлината на разлистването. Освен това, почвата под брезите, върбите и кленовете е много суха.

Под леки иглолистни видове (бор, лиственица) е по-сух и по-лек, отколкото под тъмните иглолистни (смърч, ела). Но дори и под коледните елхи от южната страна, някои трайни насаждения ще растат.

Но от север и между дърветата, където е непроходима сянка, е малко вероятно нещо да свикне. Не забравяйте, че отпадъците под иглолистни дървета окисляват почвата, така че или ще трябва редовно да се отстраняват, за да се отглеждат обичайните трайни насаждения. Предлагаме ви да се запознаете с десет "спартанци", които ще оцелеят дори на сухи и сенчести места.

Непосредствено след падането на снега градината е украсена с зимуващи листа tiarelly Сърце с розово-бронзови и вени. След цъфтежа растението произвежда мустаци с дъщерни розетки: те се вкореняват и образуват зелен килим.

Червено морско морче образува здраво подреден килим около дървените стволове. Младите листа изглеждат много ярки, а през май се добавят цветове и червеникави цветя с необичайна форма.

Евъргрийн Перичкайнъл малката нараства бързо: издънките се добавят ежегодно с дължина 90-100 см и се корени във всеки възел. Има сортове със сини, бели, розови къдрави цветя, както и листа с бяла и златна граница.

Badal с гъста кожа и като правило листата за зимуване са ценни за дълги декоративни - от топене на снега до първите снежни крила. Коремът е разположен на повърхността: това е достатъчно за него и малък слой от плодородна паунда. В силна сянка цъфтежът е слаб.Валдщайана чакъл е добро в масите, в багажните кръгове създава гъста вечнозелена покривка. През май-началото на юни зеленият килим е оцветен с малки, много ярки жълти цветя. В сухата сянка Валдщайн расте по-бавно, отколкото в мокрия.

Развъдчиците, горски папрати с отворени листа и гъста кореница, се чувстват страхотно в сухата сянка на подземните терени. Често отглежда дама папрат, червено и nipponskoy че грандиозно през пролетта, когато листата от папрат се развиват само.

Гераниум с голяма корона цъфти през юни. Буш не расте, а "килим": разпространение на подземни стъбла и дебели стъбла, Ложата на приземния, корен лесно, създаване на празнична покривка на издълбани ароматизирана зеленина.

Можете да изберете сортове с бели, розови, малинови цветя. Въпреки това, в силна сянка, цъфтежа няма да бъде толкова изобилен.

Друг вид растение - здравец тъмно или червено-кафяв, има много декоративни сортове, които се различават както по цвета на цветята, така и по модела върху листата. Всички те са устойчиви на сянка и устойчиви на суша. Geranium тъмно дава изобилие samosev. Ако е нежелателно, можете да отрежете цветни стъбла непосредствено след цъфтежа.

Arrow-Shaped Листа аронен петна се развива в началото на пролетта. И в средата на май няма много забележими цветя: съцветие-кочан, обвито в бяла "покривка". Звездният час на арноника идват през август, когато ушите се изчервяват.

Растения за сянка - снимка

растения за сянка

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да използвате бреза в пейзажКак да използвате бреза в пейзаж
Цветя - трайни насаждения ще украсят вашата градина за няколко сезонаЦветя - трайни насаждения ще украсят вашата градина за няколко сезона
Гъбата гъба не винаги е червенокос! Годни за консумация снимки и име на гъбиГъбата гъба не винаги е червенокос! Годни за консумация снимки и име на гъби
Иглолистни на сайтаИглолистни на сайта
Състав от иглолистни растенияСъстав от иглолистни растения
Цветна градина на сянка - това е възможноЦветна градина на сянка - това е възможно
Иглолистни растения за градинатаИглолистни растения за градината
Градината в сянкатаГрадината в сянката
Иглолистни растения в градината, как да изберете правилните разсад, мястото на засаждане, засаждане…Иглолистни растения в градината, как да изберете правилните разсад, мястото на засаждане, засаждане…
Зимни градински картини: широколистни с ярка кораЗимни градински картини: широколистни с ярка кора
» » 10 Растения за сянката
© 2022 BgDaning.com