BgDaning.com

Предимства на капковото напояване

Капково напояване, наречено по друг начин капково напояване или точково поливане, е метод за напояване на растенията, когато водата се подава през мрежата от капки директно към корените на растенията. Този метод на напояване има много предимства пред конвенционалното напояване.


капково напояване или поливане на точки

Капковото напояване е проектирано като мрежа от специални маркучи, които разпределят водата по цялата територия и капковете са настроени да дават определено количество вода на час (обикновено 2-4 литра). Този метод на напояване позволява поддържането на най-добрата почвена влага. Много продуктивно е да се съчетае капковото напояване с торене на торове. Торовете се разтварят във вода и се доставят директно заедно с напояването, а абсорбцията на хранителни вещества е по-пълна, което е много полезно за развитието на растенията.


метод за напояване


Капковото напояване значително намалява потреблението на вода при поливане на растенията. Водата не се изпарява от листата и почвата, не изтича без полза, а се насочва точно към корените на растенията. По този начин водата се използва с голяма полза. При капково напояване водата не измива листата на растенията защитни разтвори, предназначени за борба с вредителите. А това позволява да се намалят нежеланите последици от тяхното приложение, да се намали тяхното потребление.Поливните инсталации с капково напояване могат да се извършват в райони със сложна структура, на площадки на склонове или други неприятни места. Капково напояване - нов полезен и практичен начин в културата на отглеждане на зеленчуци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се водите краставицаКак да се водите краставица
Инсталиране на автоматично поливане със собствени ръцеИнсталиране на автоматично поливане със собствени ръце
Капково напояване със собствените си ръцеКапково напояване със собствените си ръце
Капково напояване от пластмасови бутилки със собствените си ръцеКапково напояване от пластмасови бутилки със собствените си ръце
Метод за капково напояванеМетод за капково напояване
Системи за капково напояване - работилницаСистеми за капково напояване - работилница
Система за капково напояване: предимства и оборудванеСистема за капково напояване: предимства и оборудване
Предимства на капковото напояване и неговите компонентиПредимства на капковото напояване и неговите компоненти
Капково напояване по примера на отглеждането на морковиКапково напояване по примера на отглеждането на моркови
Условия за поливане при отглеждане на домати в оранжерияУсловия за поливане при отглеждане на домати в оранжерия
» » Предимства на капковото напояване
© 2022 BgDaning.com