BgDaning.com

Как правилно да засаждаме дърветата?

Съдържание:


  1. Събиране на резници за подложки

  2. Съхранение на резници за подложки

  3. Инокулиране на подложката

  4. Свързване на дръжката

  5. Защита на запасите от изсушаване

  6. Премахване на защитната капачка

  7. Ускоряване на разклоняването на подложката

  8. Изцеление на подложката


За да получите добра реколта от плодовото дърво, не е необходимо да отглеждате цялото дърво. Има възможност за инокулиране с резници от други сортове от подобни култури, които с времето ще се отразят много по-рано. Този метод също е добър, тъй като е възможно да се отглеждат по-вкусни и сочни плодове върху по-диви или непродуктивни сортове.
Препоръчва се да се използва превръзка с лента от филм или дори кърпа, а като защита от сушенето на подложката е необходимо да се покрие с градински сос.
Ваксинацията е отговорна операция, изисква не само определени знания, но и изключителна чистота и точност. Всички предмети, свързани с ваксинацията, трябва да бъдат чисти и ръцете трябва да бъдат внимателно измити със сапун преди всяка ваксинация. Описаният метод на ваксинация е прост и надежден, особено важен за начинаещите градинари.

Събиране на резници за подложки

Прибирането на резници, които се планира да бъдат използвани като присадка, извършени, докато растенията са в процес на биологичното почивка, т. Е. От края на есента до март или началото на април, ако има една мразовита време.

Съхранение на резници за подложки

Преди заразяването се съхраняват резници, които изключват тяхното изсушаване (под сняг, в мазето, в полиетиленови торбички в хладилника). При температура от около 0 ° се прави леко овлажняване. Преди инокулацията резници се държат във вода за 30 минути. Ако издънките по време на съхранение изсъхнат, кората им избледнява и няма нищо, което да ги замени, препоръчва се да се държат за два до три дни преди инокулацията.


Присаден подложка на ябълково дърво

За инокулиране се взема рязане от 8-12 cm с два, три бъбрека. Горният край се реже перпендикулярно, а долният край е наклонен. Дължината на рязането трябва да бъде 3-4 диаметъра на дръжката. Разрезът трябва да бъде строго плосък - не изпъкнал и не вдлъбнат.

Инокулиране на подложката

Приготвеният ствол се въвежда незабавно в корените на корена на корена на мястото на разреза. Подготовка на подложката започва с почистването на 30-50 см дълги участъци от мръсотия, бъбреци и листа, ако дори се обърнат. Рязане се извършва с отрязани перпендикулярно горна част от запасите малки зъби, ръбовете му приготвиха да се избегнат нередности, кора разрез от ръба на среза по оста на акциите да се намалят по цялата дължина на долния край на присадката. Разрезът на запаса се извършва след подготвянето на предварителната продукция. Върху кората се вмъква нарязан разрез, така че горният ръб на потока е с 0,5 см по-висок от края на подложката.

Свързване на дръжката

Непосредствено след инсталацията, присадката е здраво увита около изолационната лента с мястото на присадката. Лентата е насложена върху дъното на жлеба на кората и постепенно се увива, така че всеки следващ завой да покрива края на предишната.Горният край на лентата трябва да покрива корена на корена и местонахождението на резбите. Ако коренът е дебел и крайът на лентата не може да бъде фиксиран, то трябва да бъде затворен с къси парчета лента, за да се предпази от изсъхване.


Капачката на полиетиленовата торбичка предпазва запаса от бързо изсушаване

Защита на запасите от изсушаване

За да се предпази присадката от изкор от изсъхване, се поставя торбичка от прозрачен филм и се залепва инокулации за подложки като използвате тънка мека жица. Капачката е изключено като възможност за изсушаване на на рязането и приклада на акциите, т.е.. Д. са оранжерийни условия (ОСП спойка или зашити с шевна машина от полиетилен такъв размер, че свободно отишъл във всички ваксинация). Трябва да се погрижим за подложката под присадката от зоната 30-50 см не тръгна растежа на бъбреците, което може да забави оцеляването на присадка и дори да доведе до смъртта му.

Премахване на защитната капачка

Веднага щом започнат да се развиват пъпките на издънките, капачките се отстраняват, но това се прави при облачно време или през нощта, така че младите листа на потомството да не изгарят слънцето. От всеки пъп на растението се отглеждат кълнове, и когато те достигнат дължина 20-25 см, най-добрият е избран и оставен за растеж, а останалите убождат върховете. През същия сезон или следващата година, когато стрелбата, оставена на растежа достига 80-100 см, горната й част също е издърпана.

Ускоряване на разклоняването на подложката

От този момент започва разклоняването на потомството. Тръби на самозалепващи се ленти не трябва да се бърза, за да стреля, т. За да. Тя е гъвкава и да се увеличи ваксинация не пречи. Обикновено се отстранява за втора година. Ако стволови присадка е с диаметър от 5-6 мм, инокулацията се извършва с кора "петата." В този случай, в долния край на рязането се обработва малко по-различно: рязане разрез нож, перпендикулярно на оста на нейния център, както и останалата част от наклонен разреза се прави, а само тази част се избутва в коренищата на кора. В това разделяне подложка кора възниква през по-малка площ, и следователно, по-бързо и по-надеждно настъпва слят рязане потомък с запаса. Ако мястото на инокулацията склад устройство е с диаметър по-голям от 3 см, по периметъра на резници за присаждане с установена множествена разстояние на 7-10 см.


снимка на успешно инокулиране на подложката

Изцеление на подложката

Изцелението на голяма нарязана рана на един материал под няколко резници се случва много по-бързо. След свръхрастеж подложка отрязани всички издънки във ваксинирането, но един от най-силните, откъснати или строго съкратен. Когато няколко парчета на мястото на ваксинация за растежа на листата само един да избягат от дръжката на един, всички останали щипка, когато стигнаха до дължини на 20 до 25 сантиметра. За по-успешното развитие на ваксини дърво обилно напоени и даде най-тоалетки торове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Присаждане - защо ни е нужно и как?Присаждане - защо ни е нужно и как?
Как да получите добри разсад от плодни дървета?Как да получите добри разсад от плодни дървета?
Как да засадим ябълково дърво и да получим богата реколтаКак да засадим ябълково дърво и да получим богата реколта
Какво е крушово дърво?Какво е крушово дърво?
Инокулиране на ябълкови дървета през лятото: издигащи се зад кората. Майсторски класИнокулиране на ябълкови дървета през лятото: издигащи се зад кората. Майсторски клас
Пролетно инокулиране на овощни дървета, методи за ваксиниране, ваксинирани правилноПролетно инокулиране на овощни дървета, методи за ваксиниране, ваксинирани правилно
Характеристики на присаждане кайсияХарактеристики на присаждане кайсия
Инокулиране на овощни дървета и използване на градински замазкиИнокулиране на овощни дървета и използване на градински замазки
Лятно инокулиране на ябълково дървоЛятно инокулиране на ябълково дърво
Значението на зеленото присажданеЗначението на зеленото присаждане
» » Как правилно да засаждаме дърветата?
© 2022 BgDaning.com