BgDaning.com

Как да създадем предна градина?

Какво е фронтална градина на руски език? Това е малка площ, разположена в пространството от портата до къщата. Тя може да бъде тясна ивица земя или широка площ. Всички предни градини имат прилики, въпреки разликите.Можете да инсталирате езерце в предните градини. Но в чист стоящ резервоар за вода е трудно да се поддържа. Тя не е инсталирана за кратък поглед, а за дълго и спокойно съзерцание. Архитектурната версия се използва като декоративно езерце, а неприродното езерце включва използването на геометрична каскада или мини-фонтан.


предна градина, езерце, архитектура, къща, мини фонтан

Влияние на архитектурата на къщата

Дизайнът на предната градина до голяма степен се определя от архитектурата на фасадата. Европейците често използват предна градина с обръсната трева и жив плет. Ако имате дървена къща, по-добре е да използвате хлабави, коригирани иглолистни дървета с цветя и храсти.

необятност

Тези параметри на предната градина, като височина и размер, трябва да съответстват на размера на къщата. Тя трябва да заема площ, равна на 2/3 от височината на къщата. Храсти, засадени близо до прозореца, трябва напълно да покриват основата.

Релеф на цветната градина

Уверете се, че не е плоска. Архитектурата на къщата диктува силуета. Релефът на цветното легло се характеризира с намаляване на пътя. Изглежда, че насочва човек към входа. Ако решите да поставите предната градина до празната стена, засадете високи растения. Изглежда добре, Birch Jung и сръбски смърч.

цветова гама

Организирайте предната градина, вземете контрастни растения. Засаждането не трябва да се слива с фасадата. Ако имате красива каменна къща, не засаждайте ярки лета. Ако сградата е неутрална и няма красиви стени, засадете ярки светлинни цветя.Изберете стабилни и устойчиви растения, които запазват красотата на виене преди появата на студ. Не засаждайте луковици, защото те са много уязвими. Те са засадени в съответствие с определени правила. Кроковете са засадени под храсти, лета - заедно с лалета и нарциси - между трайни насаждения.

Не забравяйте да мулчиране на голата съдба на земята между растенията. Поради това не е необходимо постоянно да се отървете от плевелите и да разхлабите почвата. В допълнение, монофоничното репопулация ще създаде допълнителен цветен ефект и може да играе в контраст с растенията. Можете също така да влезете извън сезона, когато земята е гола.

иглолистни дървета

Не забравяйте и за иглолистните дървета, които могат да оформят основите на всяка предна градина. За разреждане на гъсто засадените тайи и хвойна, използвайте широколистни храсти. Смърчът може да действа като централна фигура в предната градина. Изберете елхи със синкави игли.

Едрите, произхождащи от разсад, могат да имат някаква сянка от сивкаво-зелено до ярко синьо. Можете да изберете бавно развиващ се син смърч, който се характеризира с повишена плътност. Изглежда добра сибирска ела. Не трябва да избирате канадска конус, тъй като тя буквално изгаря на слънце.

Използване на екзотика

За да засадите такива растения, предната градина е важна за защита от вятъра. Засадени в южната част на къщата са заслепени рози, мандурски аралия и сумак. Можете да използвате екзотични екземпляри.

Декоративни елементи

Стъпките могат да бъдат украсени с такива декоративни елементи като кошници, саксии и цветни кутии. Те поставят по пътеките. Но понякога те се поставят в състав на растенията. Летниките се засаждат във вази и контейнери. В предната градина можете да уредите ъгъла за почивка, ако е достатъчно просторен. Поставете маса с фотьойл или красива пейка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Малки тайни на красива градинаМалки тайни на красива градина
Декориране и проектиране на предната градина със собствените си ръце - идеи и решенияДекориране и проектиране на предната градина със собствените си ръце - идеи и решения
Езерото в страната със собствени ръцеЕзерото в страната със собствени ръце
Декоративно езерце в къщатаДекоративно езерце в къщата
Проектиране на графиката в списания. Прости идеи, ноември 2017 г.Проектиране на графиката в списания. Прости идеи, ноември 2017 г.
Превръщането на голяма предна градина в поляна за почивка пред къщатаПревръщането на голяма предна градина в поляна за почивка пред къщата
Ние украсяваме предната градинаНие украсяваме предната градина
Езерото: пейзаж, формално или миниатюрно?Езерото: пейзаж, формално или миниатюрно?
Езерото на обектаЕзерото на обекта
Изграждане на мини-езерце в крайградската зонаИзграждане на мини-езерце в крайградската зона
» » Как да създадем предна градина?
© 2022 BgDaning.com